Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Titeket is megöl ez az oktatás...

Titeket is megöl ez az oktatási rendszer?

Figyelt kérdés

Az, hogy kettő emelt kell, nyelvvizsgák (lehetőleg több, ehhez nem biztosítanak elég (jó és normális) nyelvtanárt, így mehetsz különórákra), és hogy szinte este érünk haza minden nap.

16/L

2019. okt. 21. 13:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
35%

8#-as

Ne haragudj, de te itt élsz Magyarországon?

Mert ha itt élnél, akkor tudnád, hogy a 2020-as szigort már asszem 2012-ben vagy 2013-ban már nyilvánossá tették, akkor is erősen hangoztatták, csak vakahogy mindenki elfelejtette.

Ne aggódj, nem lesz két emelt se két nyelvvizsga kötelező, főleg ha most vagy 11.-es

Nonszensz.. ne állíts valótlan állításokat.

Az ilyenek miatt gyengül az amúgy is már xar oktatás, szóval stop.

2019. okt. 21. 16:50
 12/16 anonim ***** válasza:
67%
Nem akarlak lehangolni, én is ezeket csináltam, most már egyetemista vagyok. Az a két emelt-nyelvvizsga vs egyetem olyan mint az ovi vs gimi.
2019. okt. 21. 16:51
 13/16 anonim ***** válasza:
65%
Ez nem az oktatási rendszer hibája, hanem az embereké, akik azt hiszik, hogy az egyetem egy kötelező oktatási intézmény, ahová muszáj bejutni. Közben meg jó szakemberből nulla van az országban, mert senki nem akar szakmát tanulni.
2019. okt. 21. 20:47
 14/16 anonim ***** válasza:
39%
Én jelenleg szakmát tanulok, már érettsègim van, de tervezek még 2 emeltet tenni és nyelvvizsgàzni is, aztán megyek egyetemre. Elég rossz gimibe jártam, nem nagyon akarom részletezni, de gyűlöltem, szóval most marad az, hogy szép lassan csinálok egy jó, szép érettségit amivel majd felvesznek, szerencsére nagyon nagyon sok pont nem fog kelleni, mert amire megyek az rohadtul hiány Magyarorszàgon. De ha elsőre nem is vesznek fel mi lesz? Maximum elvégzek még egy szakmát, hát nem fogom elsírni magamat. Sőt, ha nem mennék egyetemre, hanem csak simán dolgoznèk abban, amit most tanulok, havonta a 3-szorosàt kapnám annak a fizetésnek, amit diplomàskènt (fogok) kapni/kapnèk. Ezért nem vagyok bepànikolva.
2019. okt. 22. 11:03
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem mindenkit megillet az a jog, hogy egyetemre járjon, de ettől még be kell látni, jelenleg sokkal többen vagyunk ott mint kellene.

Olyan emberek is bejutnak egyetemre, akik nem elég tehetségesek vagy szorgalmasak hozzá, de képességeikkel kiváló szakemberek lehetnének. Szóval valahogy el kellene érni, hogy ők inkább jó szakemberek legyenek, mint gyenge diplomások.

Például a gazdasági/üzleti szakok is tele vannak. Az oda járók nagy része alig jár be órára, a gazdaságról szerintem fogalmuk sincs mire végeznek. Ennek mi értelme?

És annak mi értelme, hogy a mérnöki szakokat sokan 5-6 vagy több év alatt végzik el, vagy rosszabb esetben ennyi év után esnek ki a rendszerből? Inkább mennének el jó villanyszerelőnek vagy ácsnak, több értelmét látom.

2019. okt. 22. 17:27
 16/16 anonim ***** válasza:
29%
Az oktatási rendszer szar. Ezt tagadhatja bárki, tény, DE ettől még nem érzem irreálisan magas elvárásnak, hogy aki egyetemre akar menni, az emeltezzen vagy legyen nyelvvizsgája.
2019. okt. 31. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!