Van valamilyen törvény arra, hogy kötelező megtanulni egy verset kivülről?
Arra van, hogy a tanárnak számon kell kérnie, úgy hívják hogy Nemzeti Alaptanterv. Még az is meg van határozva hogy melyik műveket kell megtanulni, ha nagyon érdekel valakit, a Magyar Közlöny 2012. évi 66. számában a 10671. oldalon található az alsós, 10673. oldalon a felsős, a 10675. oldalon pedig a középiskolai követelmény.
Neked nem muszáj megtanulnod, de ha nem tanulod meg, és kikérdezi, akkor egyest fogsz kapni.
Arról már lehet vitatkozni hogy értelme mennyi van, de nem vagyok oktatási szakértő, se pedagógus úgyhogy ezt a vitát meghagyom okosabbaknak.
Én imádom a verseket, de a legnagyobb baromságnak tartom megtanulni őket, gyerekkènt órákat szenvedtem egy-egy vers megtanulàsàval és már sírva tanultam, borzasztó volt, ez egy büntetèssel ért fel Nekem. Szerintem egy ember tudja a saját nemzete himnuszàt és ennyi pont elég. Értelme 0, ráadásul 18 évesen, általánosban meg egy instant egész napos büntetés, amitől már elkezd fájni a fejed, hányingered lesz, stb főleg egy 10-20 versszakos vers làttàn(igen, nekem is olyanokat kellett megtanulnom alsóban). Ez a legjobb módszer meggyűlöltetni a diàkokkal az irodalmat, és a verseket, ezért nem olvas sok fiatal.
Válasz a kérdésre: Kerettanterv van, az tudod mit jelent...Olyan mintha a majomnak, a bàlnànak és a vízilónak azt mondanánk, hogy "Most igazsàgosak leszünk, mindenkinek egy feladata van. Felmàszni a fára." Vagy megtanulod vagy kapsz pár egyest és megbuktatnak. Ez a magyarorszàgi oktatàsi rendszer teljesen alkalmatlan mindenre, alkalmatlan a tehetsèges diàkok kiszűrèsère és a gyengébb diàkok felzàrkóztatàsàra is. Nem tudsz mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!