Pannon egyetemen milyen a biomérnök szak?
Pannonon végeztem biomérnökként. A szak nehéz, bár azt nem tudom hogy más egyetemekhez képest mennyire. A 30 emberből akivel együtt kezdtem szerintem nagyjából fele nem fejezte be és kb. 2-3 ember végzett 7 félév alatt. A legtöbb ember általában 2, esetleg több félévet csúszik a végzéssel, de ezek általánosak a mérnöki szakokon.
A kémia és biosz elég fontos, főleg a Pannon Egyetemen, ahol a biomérnöki szak a vegyészmérökiből vált ki. De ezzel együtt nem indulsz nagy hátránnyal, hogyha nem ezekből érettségiztél/nem voltál belőlük olyan jó eddig. A szak elején nagyjából az elejétől kezditek az egészet, egyáltalán nem megtanulhatatlan. Plusz vannak felkészítő tárgyak is ha kell.
Egyébként az első két félév a legnehezebb, mert itt sok megalapozó tárgyatok lesz (matek, fizika, kémia, biosz), itt szoktak sokan kiiratkozni. De ha ezeken túljutsz, akkor már sokkal könnyebb dolgod lesz.
Viszont a szakkal nem a legjobbak az elhelyezkedési lehetőségek. Javaslom hogy nézz körül itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!