Mennyire nehéz az orvosi egyetem nektek?
Továbbá mennyire volt nehéz az érettségit /kettő emelt/ megcsinálni?
Én is gondolkodok eme pályán, információkat gyűjtök mindenhonnan.
Szia!
Másodéves vagyok jelenleg (de jó végre leírni 😄), 2018-ban érettségiztem.
Az emelt érettségik ilyen távlatból nézve gyerekjátékok voltak, viszont akkor nagyon komolyan vettem, nagyon sokat tanultam rá és hatalmas kihívásnak éreztem, ami tulajdonképpen az is volt, mert mégiscsak 2 természettudományos tárgyból kellett vizsgázni.
Szerintem abban az évben relatíve könnyű volt, a biosz mindenképpen. A kémia is jobban sikerült, mint azok, amiket felkészülés gyanánt írtam otthon. Sőt, ha jól emlékszem, akkor élesben sikerült a legjobban.
De ezt embere válogatja, kinek melyik számolás fekszik jobban és melyik kevésbé.
Az egyetemen az első félévet rosszabbul éltem meg, több okból kifolyólag is. Hirtelen hatalmas mennyiségű lett a tananyag és rossz lakótársam is volt sajnos.
A második félév a környezetváltásnak köszönhetően sokkal jobb volt, megszoktam a tanulást is.
Én azt tapasztaltam, hogy muszáj mindennap tanulni, más különben nem fog menni, és ez nem vicc. Igazából nem is nagyon tudod ezt kikerülni, nálunk pl ebben a félévben minden egyes héten van demonstráció legalább egy, rosszabb heteken 2-3 is. Ha nem tanulsz folyamatosan, lemaradsz (mint én most a neuroanattal 😅).
A másodév keményebb az elsőnél, egyrészt több órára kell bejárni, és már 3 izmos tantárgy is van (élettan, biokémia, anatómia), ráadásul télen szigorlat az utóbbiból, és hát nem igazán van időm és energiám készülni arra, mikor így is 9-10 körül fejezem be este az aktuális tananyag tanulását.
De ez egy idő után már fel se tűnik, mármint az, hogy milyen sokat is tanulsz. Természetes lesz.
Nekem az a véleményem, hogy ehhez a hivatáshoz hatalmas elszántság kell és szorgalom. Ez a kettő a legfontosabb. Nyilván, nem lesznek orvosok azok, akik gyenge logikai képességgel rendelkeznek, de szerintem egy átlagos-picit átlag feletti képességekkel abszolvált lehet ezt a dolgot, előbb vagy utóbb. Sok sikert!
Bocs az offért, de melyik egyetemre jársz, #1? Az anatómia szigorlat miatt kérdezem, az mióta lett 3 féléves (vagy hol? (Ha most télen van szigorlat, akkor az annyi).
Én is orvosira akarok menni és minden érdekel a témában 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!