Középiskolások! Ti is le vagytok maradva töriből? Hányadikosok vagytok és melyik könyvet veszitek?
Nálunk az is közrejátszott, hogy nem volt jó tanarunk 9-10.-ben, ezért most 11.-ben még mindig csak a 10.-es könyv elejét (Magyarország a török időkben) vesszük. Egy barátom egy másik suliba jár, még ők is csak a 10.-es könyv közepénél járnak.
Mennyire általános, hogy töriből ilyen lemaradások vannak? Ti hogy álltok?
(A legszomorúbb az egészben, hogy emeltezni akarok)
Mi 11 elején a 10es könyv első negyedénél tartottunk. Aztán új tanárt kaptunk. S majdnem végigvettük plusz egy töriórával a két könyvet.
A 12es könyvnél a társadalmi részekre nem jutott időnk, ami a végén van.
De amúgy a legtöbb helyen nagyon le vannak maradva. Csak a mi tanárnőnk ezt nagyon nem akarta, szóval belehúztunk.
S ilyen nemzeti tankinyvkiadós, aztán nem tudom már mire átnevezett könyvből tanultunk!
Ha emeltezni akarsz, akkor ne a könyvre alapozz mindent, én emelteztem és a komplex esszé olyan dologból volt ami a tankönyvi anyagba még 1 oldal se volt.
De a lemaradás leginkább 12. osztályra szokott szerintem jönni, akkor már érettségire is kell készülni és az anyag akkor megy át társadalom meg gazdaságtudományi dolgokba ami kb az érettségi 10-15%-t tartalmazza amit nálunk a tanár gyorsan leadott hogy mindenki dolgozza és olvassa föl.
Ha emelt faktra mész akkor úgy készülj hogy kb 11-es anyagig fogtok eljutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!