ELTE-TTK környezettan BSC - mik a tapasztalataitok?
Sziasztok! Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar, Környezettan szakáról mi a véleményetek? Milyenek az órák, vannak nehéz tárgyak, a vizsgák mennyire teljesíthetők, mekkora a lemorzsolódás, a felvetteknek, kb. mekkora része végez?
Ugyanezzel a szakkal kapcsolatban érdekelne, hogy hol lehet ezzel a diplomával elhelyezkedni?
Köszönöm.
Ugyan én nem jártam oda, de ismertem onnan 2 embert. Az egyik átjött hozzánk környezetmérnökire, a másik pedig passzivált, majd elbocsátották. Nem tudom már, miért, nem figyelt a kreditjeire vagy magára a passziválásra. :(
Állítólag megfoghatatlan szak; nagyon extrán mindent és ezért közben semmit jellegű.
Nagyon nehéz, nehezek az alapozó tárgyak is és sok a direkt szivatásra, buktatásra utazó tanár.
Viszont van lelkes és jó tanár és lehet kutatni is.
Nem ajánlom. Végigszenvedsz 3 évet (vagy többet) és nem tudsz elhelyezkedni vele.
A környezetmérnöki kicsit megfoghatóbb (nem sokkal), de ezzel is munkavédelem + tűzvédelem / EHS irányába tudsz menni.
Keress valamilyen más szakot. :) Ha most leszel elsős, akkor is. ;)
Jó egyetem, nagyon jó kar, hasznos, de bevezető jellegű szak. A környezettan nagyon multidiszciplináris terület, így egy BSc ebben leginkább a szakterületi műveltségedet bővíti és jól alapoz sokféle MSc-hez.
BSc-vel önmagában olyan munkahelyen lehet elhelyezkedni, ahol lényegében bármilyen diploma jó. Szakembernek egy BSc-vel önmagában senki sem fog tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!