Van az (közép) iskolának bármi köze ahhoz, hogy a már 18 éves diák nem lakik lakcímileg a szüleivel?
Adott a szituáció: egy ismerősömnél vagyok bejelentve én is, meg apu is. Én egyébként máshol lakok és tanulok, apu külföldön dolgozik. Így mondhatni a bejelentett lakcímünk csak képletes. Apu alapból csak azért lett bejelentve ide, hogy a gyámüggyel ne gyűljön meg a bajunk, hogy "idegeneknél" vagyok kiskorúként.
Namármost, én októberben töltöm a 18-at, (12. osztályba megyek most), és szeretnék máshol lenni bejelentve, főleg az orvosi ellátás miatt. (tudom szabad orvosválasztás van stb, de koliba vagyok, és a vezető semmilyen papírt nem ad ki, amivel a suli városának orvosához lenne jogom bejelentkezni - legalábbis múltkor azt mondták csak ilyen papírral válthatok háziorvost).
Így októberben váltanék lakcímet, majd orvost. De ahol jelenleg be vagyunk apuval jelentve azt mondták, hogy ne jelentkezzek ki a suli végégig, mert a gyámügy ránkszállhat, amiért nem élek egyik szülőmmel sem és még középiskolás vagyok. Ez igaz?
Szerintem 18 éves korom után már ennyire nem kéne függjön ettől semmi.
Osztáytársam nekem is máshova volt bejelentve, semmi gond nem volt belőle.
Érettséginél meg majd figyelj hogy jó címet adjatok meg az űrlapok kitöltésekor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!