A Szent László, vagy a Karinthy Frigyes gimnázium az erősebb? pro és kontra is érdekel!
volt Szent Lászlósként én azt mondanám, hogy a Karinthy erősebb lehet.
Ha jól láttam, 3 fajta osztály van: angol kéttannyelvű, német kéttannyelvű és emelt angolos.
A Lászlóban nincsen angol, illetve német kéttannyelvű (viszont olasz van) így ha ezekre akarsz ráhajtani, akkor válószínűleg ott erősebb nyelvtudást kapnál.
Amúgy a Lászlónak is erős a nyelvoktatása, sokunknak akik nem nyelvi tagozaton voltunk, sikerült az érettségi évében letenni a C1-et angolból, volt aki a második idegennyelvre is ráhajtott és abból B2-je lett.
köszönöm a választ!
ha jól láttam, a Lászlóban van emelt szintű matek. (engem az érdekelne) azt szeretném még kérdezni, hogy tapasztalatod szerint, milyen arányban jutottak tovább felsőoktatási intézménybe az ott végzett diákok? (akár csak a te osztályodból)
Ahogy én észrevettem, szinte mindenkit felvettek az első egy-két hely valamelyikére (nálunk mindenkit, aki felvételizett) - kivétel azokat, akik művészeti képzésre akartak menni, de hát náluk nem csak a szokásos felvételi eljárás és pontszámítás van.
A matek eléggé erős tagozat a Lászlóban, van olyan ismerősöm, aki matek szakra is ment utána, és bírja az egyetemi szintet is, szóval erős alaptudást kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!