Érdemes így folytatni egy mérnöki szakot?
Most végeztem a 4. félévemmel és hivatalosan még 3 félév lenne hátra.
Az ajánlott kreditek fele van meg, ennek ellenére "ha most minden jól megy akkor nem csúszok". Na ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy egy félév alatt kéne megcsinálnom 3 baromi nehéz tárgyat (szinte lehetetlen), hogy utána időben felvehessem ami épül rá. Ha ezek nem lesznek meg akkor egyből fél/egy év csúszás várható és könnyen lehet belőle több is, ki se merem számolni.
Államin vagyok így tandíj nincs, viszont a megélhetés, plusz a suli miatt kieső kereset (hisz nem tudok főállásban dolgozni) egy elég jelentős összeget tennének ki a plusz fél/1/1,5 év alatt.
A szakmát szeretem egyébként és van is olyan része amiben jó lehetnék, de vannak részek amikben szinte biztosan nem (az a 3 tárgy pont ilyen), így nem tudom mi tévő legyek.
Ha abbahagyom akkor vissza kell fizetnem a tandíjat, ha tovább csinálom akkor be kell vállalnom csúszást ami lehet nagyobb kiesést jelent mint a visszafizetendő tandíj. Annyi, hogy ha most abbahagyom akkor tuti nem lesz diplomám se, mert egy teljesen másik szakot nem lenne erőm elkezdeni.
Ti mit tennétek, voltatok már ilyen helyzetben?
A BProf-ot néztem, szimpatikus képzési forma. Kár, hogy amikor kezdtem még nem volt.
Most viszont egyetemet ezáltal várost is kellene váltanom ha átjelentkeznék, és ahogy a tantervet néztem, nagyon kevés tárgy van amit eltudnék fogadtatni. Gyakorlatilag pár tárgy híján kezdhetnén elölről a 6 félévet. Ha abbahagynám a mérnökinfót, akkor mindenképpen valami rövidebb kéne.
Bár ha az okj-nak nincs értelme és csak a BProf/bsc ami használható tudást ad, akkor sok választásom nincs...
Semmiképpen se hagy abba! Hova jársz? Biztos nem a BME-re, itt nagyob jó anyagok vannak a C/C++-hoz és egymásra épülnek, tehát nen csinálhatná párhuzamosan.
Ha szeretnéd, átküldöm őket, illetve szívesen megnézném, titeket miből tanítanak és mit várnak el, hogy nem megy. Én sem programoztam még ezeken a nyelveken soha az egyetem előtt (másikon is csak nagyon minimálisan), de szerintem a legkönnyebb tárgyak voltak.
Matekból mi nem megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!