Melyek a legjobb a kollégiumok?
Sziasztok!
Orvosira szeretnék jelentkezni. Az érdekelne, hogy a négy egyetem közül melyiknek vannak a legjobb kollégiumai?
Úgy értem, hogy külsőleg hol néznek ki a legtűrhetőbben. Akinek van személyes tapasztalata, az kicsit mesélhetne is a kolikról. Hány ágyas szobák vannak?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
#7 Attól hogy hostel, még kollégiumként működik. 5. évemet kezdem ott, szerintem jobban tudom :)
Havi 21.000 HUF kell érte fizetni
Végül is bármelyik hostel működhet koliként is. Budapesten is van egy hostel, ahova be lehet menni mint orvosis is.
Ez a hostel Debrecenben kerül 21 ezerbe. Budapesten egy orvosis koli olyan 9 ezer/ hó. Gondolom Debrecenben a kolik árai még ennél is olcsóbbak lehetnek. Ez a Hostel pedig szép, de 2-3x annyiba kerül, mint egy koli és végső soron itt is 3 szobás ágyak vannak, tehát nem egyedül fogsz aludni. Koliban ugyanez a helyzet.
"Gondolom Debrecenben a kolik árai még ennél is olcsóbbak lehetnek"
Debrecenben a legolcsóbb koli 13500 ft, de azok olyanok, amilyenek (folyosón fürdő/wc, hárman-négyen egy szobában), a legdrágább 36k, de az egyágyas.
Van az Arany Sándor Diákapartman, az 24k, Kossuth I-II. kétágyas szobák 23k, Campus kétágyas 23k, kétágyas kedvezményes 22k, háromágyas 21k.
Illetve ami még hatalmas különbség a debreceni és pesti kolik között: Debrecenben van egy egyetem (meg a refi, de azt most nem számítom be, ha nem gond), és 13 koli. Pesten tudtommal egyik egyetemnek sincs ennyi kolija :) így lényegében Debrecenben mondhatni bárki bekerülhet a koliba (még debreceniként is tudtommal), csak annyi, hogy nem biztos, hogy a kétágyas, saját fürdős Kossuthba/Campusba/AS Diákapartmanba, hanem a négyágyas, közös fürdős Veres Péterbe (ami 14k).
Szerintem mindenki jobban jár, ha nem szól bele olyan dologba, amihez gőze sincs :) írja le, amit ismer, de amihez nem tud érdemben hozzászólni, azt hagyja ;)
Gőzöm nincs és ne szóljon bele a másik, majd te megmondod a frankót mi, drága :)
Figyelj, ez gyakori, bárki hozzászólhat. Amit írtam annak is van értelme. A koli árakat pedig az alapján tippeltem olcsóbbnak, mert Debrecen az ország keleti részén van és állásokban, színvonalban nincs egy szinten nyugattal.
Budapesten pedig lehet, hogy kevesebb kollégium van, de akiket ismerek és kellett nekik azok mind egy szálig bekerültek, orvosiról akiket ismerek "csak" 6 különböző koliba mentek ... igaz, ez egyedül orvosi... mert ugye van még ezen kívül vagy 20 másik egyetem is, nagy részük azok is saját kolival. (ezek közül 3 olyan, ahova csak SOTE-ról mennek)
Amúgy meg azt is elfelejted, hogy az ország lakosságának egy jelentős része Budapesten lakik vagy Pest megyében.
Budapest lakossága 1,8 millió, + Pest megye, másik 1,3 millió. Ez így már összesen 3 millió ember. Vonzáskörzet olyan közlekedéssel, ami Debrecenben nincsen... ahol mennyien is laknak? Kb. 200 ezren.
Már Hajdúnánás és Debrecen közötti utazgatás is majdnem egy óra vonaton pedig az "csak" 40 kilóméter.
Budapestnek még ha valaki nem is onnan való jobb a közlekedése és sokkal több egyetemista született Budapesti... azaz kolikra se úgy nézz mint egy vidéki városban, hogy mindenkinek kelleni fog aki egyetemre jár.
Azt meg ne te mondd már meg, hogy ki mihez szólhat hozzá.
A hosteles téma felhozása csak azért volt értelmetlen, mert ennyire erővel fel lehet hozni 30 budapesti hostelt is ami top állapotban van.
Csak akkor értelmetlen összehasonlítgatásokat tenni, mert Budapesti hostelek, hotelek és a többi valószeg jobb állapotban lesz kicsinosítva mint egy vidéki - és valószeg többet is kell fizetni érte.
Hostel vagy nem hostel hivatalosan, attól még szeptember 1. és június 30. között az egyetem kibérli, és mint Markusovszky II. kollégium működik.
Debreceni Egyetemnek 14 kollégiuma van és igen, szinte bárki bekerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!