Miért kérdezik tőlem sokan, hogy kapok-e ösztöndíjat?
1. Nem kapok ès a nagytöbbség úgysem kap.
2. Ha valaki szociális alapon hátrányos helyzetért kap, az lehet, hogy szégyelli és nem akar beszélni róla annak akit alig ismer.
Miért ilyen központi téma, hogy kapok-e?
Mást is folyton ezzel bombáznak az ismerősei?
Valaki rögtön azt kérdezi, hogy mennyi ösztöndíjat kapok.
Egyetemista L
1. Az emberek szeretnek mások zsebében turkálni
2. Az ösztöndíjad mértékéből valaki következtetni tud rá, mennyire megy jól a tanulás
3. Nincs más témátok, ezért ezeket az elcsépelt frázisokat puffogtatják
Tényleg nem feltétlenül illik ilyenre mélyrehatóan rákérdezni, de azzal önmagában, hogy valaki elmondja, hogy mennyi ösztöndíjat kap, nincs probléma, az úton-útfélen hangoztatása már az lehet. Annyit tudok rá mondani,hogy valószínűleg jó teljesítmény is meghúzódik mögötte,erre jogosan lehet valaki büszke, nagyképű nem, ha esetleg az ismerősöd beleesne ebbe a hibába.
Mindazonáltal én is örülni fogok, ha kapok legalább 20-at, és nem diákmunkával kell majd megkeresnem továbbra sem,mert olyan szakon vagyok,ami mellett igen nehéz lenne dolgozni. Én meg olyat ismerek, akinek 3,1 lett az átlaga, ellenben diákmunkát vállal mellette,hogy a nagyívű életvitelét biztosítsa, és lesajnálja a tényleg kiemelkedő tanulókat azzal az indokkal,hogy ő a maximum ösztöndíj többszörösét keresi... Félreértés ne essék, nem a teljesítményét kritizálom, hiszen olyan is van,akinek azért ilyen, mert a megélhetésért dolgozik egyetem mellett,az említett hölgy viszont nem ilyen. Hogy honnan tudom? Az unokatestvérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!