Szerintetek érdemes a középiskolai tanár pályát választani, vagy inkább "pain in the ass"?
Fogalmam sincs hogyan tudna fegyelmezni, hiszen még csak 16 éves :D de nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy 18 évesen, azaz a pályaválasztáskor majd fogja tudni.
Nekem az az érzésem, hogy tanárra valójában úgy istenigazából nincs szükség egyáltalán, hiszen aki nagyon akarja, megtanulhat bármit könyvekből, internetről, és miért ne akarná? Ezért kapnak a tanárok csak egy jelképes alamizsnát fizetésképpen - az államtól, a politikától, mert lényegében ők a politikusok meghosszabbított kezei: általuk hitetik el az emberekkel, hogy a felemelkedés lehetősége adott a tanulás útján.
Pl a mi földrajz tanárunk felelésnél mindig ezt mondta a felelőnek, ha az nem tudott valamit: "hogy-hogy nem tudod ezt, hiszen én megtanítottam!"
Holott lényegében csak felolvasta órán a tankönyvet fennhangon, valójában egy látszattevékenység volt az egész órája.
Sajnálom, hogy csak rossz emlékeid maradtak. Szerintem nagyon is szükség van rájuk, persze nem olyanokra, mint itt matekon, vagy ott földrajzon.
Én most fejeztem be a gimnáziumot, és nem szereztem volna ilyen sok pontot, ha nincs az a pár tanár, akik kitették értünk a lelküket. A jó tanár felkelti a gyerek érdeklődését, nem hagyja, hogy lemondjon az álmáról, csak mert túl nehéznek tűnik, motivál, és a sok érthetetlen dolgot diákbarát szavakkal elmagyarázza. Ha valaki lecsúszik, segít felzárkózni, ha valaki kiemelkedik, segít versenyekre jutni, még jobban kiemelkedni. A jó tanár kicsit másokért él, hiszen a jövő felnőtteinek igyekszik jobb és jobb alapokat adni, hogy hivatásukban előrébb és előrébb juthassanak; a gyerek lehet mérnök, költő, diplomata, vagy akár miniszterelnök, míg ő mindig csak tanár marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!