Hogyan kell kiszámolni: 500ml 5% es 100ml 40% oldat összekeveresekor hány szazalekos lesz az elegy?
Nem kötekedésképpen, de tényleg kíváncsi vagyok a gondolkodásmódra, ami a kérdés mögött van, mert sokan tesznek fel ilyen jellegű kérdéseket kémiából, matematikából, fizikából.
Leselejtezted a tankönyvet, ezt értem. Azt nem értem, hogy 1. miért nem tudod a választ erre a kémia 2-esért felteendő kérdésre vagy 2. nézel utána a neten? 3. Fáj gondolkozni?
500×5+100×40=600×x
2500+4000=600×X
6500=600×X
X=6500÷600=10,83%-os lesz a keverék.
anonymousreview60
Na, a válaszokra a én is kiváncsi lennék... Nemegyszer én is feltettem a kérdést: miért nem a Google??? (Mivelhogy egyszerűbb, sztem.) Két kereső szó beírásával rengeteg, még talán hitelesebb választ is feldob a net, mint amit ideírnak.
Néha az az érzésem, az adminok teszik fel a hülyébbnél hülyébb kérdéseket, mert ha nem: MINDMEGFOGUNKHALNI!!!
És mi van ha a kérdező nem érti? Még az is lehet, hogy te sem érted, attól mert tudsz egy egyenletet...
Én megsúgom, ezt a "kettes" anyagot gimiben sosem tanították, tapasztalatom szerit nagyon kevés számolást csináltatnak gimiben alapórán a diákokkal, mert a többség nem érti, a tanár meg nem akar közellenség lenni és úgy van vele, hogy akit érdekel, az majd fakton megtanulja.
anonymousreview60
És ez nagyon szomorú. Sokszor megdöbbenek, hogy ha én számítok normálisnak, vége van a világnak. 😂😂😂 (No most feldobtam a labdát...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!