Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Tudnátok nekem ilyen angol...

Tudnátok nekem ilyen angol szavakat írni (esetleg más nyelvűt)?

Figyelt kérdés
Léteznek olyan angol (vagy más nyelvű) szavak, amik magyarul hangzanak.. pl ilyenre gondolok (angolnál): Hold (tart), nap (szieszta) stb... :D Ti tudtok még ilyeneket?
2019. júl. 10. 07:03
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
A nap nem hangzik magyarul, hiszen nepnek ejtik, de ne zavarjon.
2019. júl. 10. 07:48
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

#1 Marhaság. Iskolában lehet így tanítják, de nem minden esetben "nep". Sőt, én például sosem hallottam így ezt a szót, pedig angol ajkú országban nőttem fel.

Angliában tisztán hallhatóan "náp".

De a legtöbb ilyen szó is ilyen. A have sem "hev", a can sem "ken", Észak Amerikát leszámítva.

2019. júl. 10. 08:22
 3/8 anonim ***** válasza:
66%

2!

Na és a náp az nap? Nem.

2019. júl. 10. 08:49
 4/8 dornstadter ***** válasza:
82%

Japanban van egy par szo, amik kiejtes alapjan magyarul hangzanak/magyarul is van jelentesuk.

Pl.:

kaki - "kaki gyumolcs", emelett pedig "alulirott", "nyari idoszak" stb. jelentese is van fuggoen attol, hogy milyen irasjelekkel van leirva.

uncsi - kicsit szebb/gyermekibb szo a szarra, "kaka", "kaki"

manko - vulgaris szo a noi nemiszervre, "pina"

szoba - hajdinalisztbol keszult teszta fele

Kato (hosszu o-val, elnezest nincs magyar billentyuzetem) - gyakori vezeteknev

ari - hangya

ima - "most" vagy "nappali (szoba)"

mocsikosi - nem a legjobb pelda de "kemenyebben" kiejtve mocskosnak hangzik, kb az a jelentese, hogy: korabbrol megmaradt munka, dolog, stb. amit most folytatsz

Ezek jutottak most hirtelen eszembe. :)

2019. júl. 10. 08:51
 5/8 anonim ***** válasza:
23%

Ha angolszász országban nőttél fel, akkor pontosan tudhatnád hogy a helyes kiejtés mi és hogy el kell tekinteni a különböző nyelvjárásoktól és akcentusoktól. Az, hogy az amerikaiaknál 'ken', a briteknél pedig 'kaan', attól még ha megnézed a fonetikus táblázatban az 'ken' lesz.

2019. júl. 10. 10:11
 6/8 chtt ***** válasza:
55%

Remélem, nem angolt tanítasz, kedves kettes, mert az bizony Angliában sem *náp*, hanem /næp/, és természetesen nem 'nep'-nek, 'hev'-nek vagy 'ken'-nek tanítjuk. A magam részéről amennyire tudom, igyekszem utánozni ezt az 'a' és 'e' közti, a hangkészeletemben sajnos nem meglévő hangot, illetve minél több anyanyelvi magnót hallgattatok a gyerekekkel, mivel én magyar vagyok, és nagy eséllyel sohasem fogok tudni oly szépen kiejteni, mint egy született angol, bár igyekszem, igyekszem.

Kedves kérdező, van sok olyan szó, ami ugyan nem úgy hangzik, mint magyarul, de úgy írják.

comb (fésű), eleven (11), has (van neki, birtokol), must (kell), bolt (rigli), fog (köd), arc (ív), ember (parázs), most (legtöbb), less (kevesebb), link - mint link alak (láncszem), s ha már: mint (menta), hint (célzás, utalás), bank (ami folyópartot is jelenthet, nemcsak bankot), van (teherautó), tag (sok egyéb jelentése mellett pl. cédula), mind (értelem, elme), is (van), hat (kalap), fuss (zaj; hűhó), bent (a hajlít ige múlt ideje), lent (böjt, meg a kölcsönad múlt ideje), lap (emberi öl), test (teszt), hall (előszoba, folyosó és hall:), pad (párna, mancs, írótömb), tart (fanyar, csípős, de gyümölcslepény is)... stb.

2019. júl. 10. 10:12
 7/8 anonim ***** válasza:
cake/kék
2019. júl. 17. 21:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Part
2019. júl. 27. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!