Tudnátok segiteni? Nem tudom, hogy kell megoldani a feladatot
Ne haragudj,de mi nem megy? Elsőre ez nem tűnik többnek mint egyszerűbb képletekbe való behelyettesítésnek. Nem kell megerőltetni annyira az agyat.
Pl:-fordulatszám reciproka=keringési idő
-keringési idő--->kerületi sebesség
Tessék. Ilyenekből áll a feladat. Mi a nem tiszta?
Szerintem versenyezzetek egyet! A kérdező jöjjön rá a képletekre az állítólagos 'Fizikakedvelő' pedig oldja meg a multkori ingás példát. Állítólag megvan a Holics, abból ki lehet keresni mindent, tulajdonképpen ahhoz sem kell használni az agyat.
Hajrá! Ki végez előbb?
Látom a szövegértés nagyon nem megy. Ha visszanézed az ingás feladatot, akkor a módosításomban annak egy egyszerűsített változatát láthattad volna a hibabecslésre vonatkozóan.
Még azt is elvártátok, hogy leírjam hogy hol van a könyvben a megoldás. De úgy látom, csak porosodik a polcodon a Holics könyv...
Nem gondolod, hogy nem fer az, hogy kiosztod a kérdezőt, miért nem keresi elő a képleteket, miközben te sem vagy képes elővenni a könyvet?!
@6 de most végülis mi a feladat?? azóta se értem...
van egy matematikai inga, aminek a szögkitérése <<1
És ennek milyen hibaszázaléka van?
Azóta is ezen töröm a fejem h mire gondoltál, leirod kérlek pontosan?
köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!