Valaki segítene a matek házimba?
Már megpróbáltam minden hogy megoldani a feladatot de nagyon nagy számok jöttek ki.
Egy 8cm sugarú körben adott egy 9,6 cm hosszú húr. Mekkora annak a körnek a sugara amelyik koncentrikus az adott körrel és érinti az adott húrt?
"Arról nem is beszélve, hogy ez az általános tanítási mód"
Olyan nem létezik, hogy általános tanítási mód. Mindenki úgy tanít, ahogyan akar. Ha az új tankönyvek hibásak, és kesze-kusza a leírás, nem elsődleges a megértés, arról nem tehetek.
Igényesebb helyeken egyébként is a 60-as, 70-es évekbeli matematika könyvekből oktatnak, mert akkoriban még voltak jó könyvek. Most már nincsennek, sajnálom.
"Olyan nem létezik, hogy általános tanítási mód. Mindenki úgy tanít, ahogyan akar. Ha az új tankönyvek hibásak, és kesze-kusza a leírás, nem elsődleges a megértés, arról nem tehetek."
Persze. Nem is úgy értettem, hogy kőbe vésett minden, hogy mit hogyan kell tanítani. Általános alatt azt értettem, hogy mi a szokás. Igen, lehet, hogy nem volt megfelelő a szóhasználat. Tehát a tanárok általában úgy szokták tanítani, ahogyan én leírtam, és pont azért, mert úgy szemléletes a húr felezése. De, mondtam; kérdezz meg egy pár matektanárt, ha nekem nem hiszel.
"Igényesebb helyeken egyébként is a 60-as, 70-es évekbeli matematika könyvekből oktatnak, mert akkoriban még voltak jó könyvek. Most már nincsennek, sajnálom."
Igényesebb helyeken (igényesebb tanárok) meg nem könyből oktatnak, hanem fejből, és a tankönyvet csak segédletként használják. Na, ez a nem mindegy!
"a tanárok általában úgy szokták tanítani, ahogyan én leírtam"
Az, hogy neked így tanították, nem jelenti, hogy a további több ezer helyen is úgy tanítják. Mert felénk meg úgy szokták tanítani, ahogyan én mondtam...
"Igényesebb helyeken (igényesebb tanárok) meg nem könyből oktatnak, hanem fejből, és a tankönyvet csak segédletként használják. "
Ezzel egyet tudok érteni. Végre egy értelmes megjegyzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!