Valaki megtudná ezt fejteni?
Ezt a számsort kellene megfejteni. Annyit lehet róla tudni, hogy a 0 a szóközt jelenti, tehát két szóról van szó. De azt nem lehet tudni, hogy milyen kódolással van.
Valaki esetleg megtudná fejteni?
6633555777766666062663335552
1. Magyar szavak?
2. Van még bármi információ? (Milyen tantárgy, milyen témakör, milyen helyzetben adták fel, stb.)
Hát, ez biztosan nem név, de abban is biztos vagyok, hogy ebből értelmes szó nem jön ki.
Indoklás: Ott van pl. a "66666". Egymás után melyik szóban van 5-ször egymás után ugyanaz a betű? Nyelvtanilag abszolút helytelen lenne.
Ebből következik, hogy ugyanaz a karakter nem ugyanazt a betűt jelöli...
Valószínűsíthetőleg a népszerű „telefonos kódolással” lett titkosítva a szöveg. A régi nyomógombos mobilok és vonalas telefonok billetyűin megtalálhatóak voltak logikus elrendezésben a betűk, azokkal lehetett SMS-t írni (bár nem tudom, a vonalas telefonon milyen funkciót látott el).
Itt egyszerűbb a dolgod, mert a számjegyek száma azt adja meg, hogy az adott billentyűt hányszor kellett lenyomni; például ha ezzel a módszerrel V-betűt kellene írni, akkor 888-at írnál, azonban ha 888 szerepel, az nem feltétlenül jelent V-t, lehetne TU vagy UT is (1+2, illetve 2+1 8-as, ezt nem jelzi külön a kódolás). Ilyen is van a kódban, azért említettem meg.
A nehezebb verzió az, amikor csak egy számmal kódolják a betűket, például a fenti kód úgy is leírható lett volna, hogy 63576606263352, itt ugyanaz a számjegy több betűt is jelölhetne, így sokkal nehezebb lenne a dekódolás is.
Nelson Mandela.
Ránézésre mobiltel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!