Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Az SI-mértékrendszer hogy...

Az SI-mértékrendszer hogy kapcsolódik Szent István mérésügyi rendeletéhez? bővebben lent:

Figyelt kérdés

Fizika órán kaptunk egy feladatot, mindenkinek csinálnia kell egy házi dolgozatot. Az én témám: "Az SI-mértékrendszer (Szent István mérésügyi rendelete)"

Így volt leírva.

Egyrészt: Nem találok semmilyen anyagot "Szent István mérésügyi rendelete"-ről.

Másrészt: A kettő között van vagy 800 év.

Nem akarok egyest kapni, csak azért, mert csak az SI-ről írtam.

előre is köszönöm a válaszokat

#fizika #házi dolgozat #Szent István #rendelet #beadandó #SI-mértékrendszer #SI-mértékegységrendszer #mérésügyi #800 év
2019. jan. 14. 18:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Vagy a tanárodnak van valami nagyon fura humora, és az SI mértékrendszerből az SI rövidítést Szent István monogramnak keresztelte el, vagy hülye, vagy tud valamit amit a világon se történészek, se fizikusok nem ismernek.
2019. jan. 14. 19:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez fáj :'D
2019. jan. 14. 21:08
 3/4 2*Sü ***** válasza:

Pedig nem is akkora hülyeség, mint elsőre hangzik. Most hirtelen ezt találtam:

[link]

[link]

(„Érdekesség: Szent István mérésügyi rendelete. Magyarországon az első, mérésüggyel kapcsolatos rendelkezést Szent István király adta ki. A királyi mértékek (ujj, hüvelyk, láb) nagyságára és a köztük levő kapcsolatok meghatározására vonatkozott.”)

Ebből talán el lehet indulni. Nyilván ha nagyon nem találsz több forrást, akkor lehet azt fejtegetni, hogy miért lehetett már ezer éve is fontos az egységes mértékegységrendszer, meg lehet az SI mértékegységrendszer kialakulásáról beszélni. Gondolom a tanár sem várja el, hogy le nem adott tananyagról, források hiányában te húsz oldalas esszét írj.

2019. jan. 14. 21:46
 4/4 A kérdező kommentje:

Na leadtam a dogát

érdekel titeket hogy hanyas lett? xd

ha igen, majd mondom

2019. jan. 18. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!