Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Agyműködésről kiselőadást?

Agyműködésről kiselőadást?

Figyelt kérdés
8. osztályos vagyok és a biológia tanárunk feladta, hogy x témákból csináljunk ppt-ket,én az "Agyműködés rejetelmei"-t kaptam és a tankönyvünkben (mozaikos) van 2 oldal róla amik elég hétköznapi információk és a biológia tanárunk mindig azt mondja,hogy legyen benne sok érdekesség, meg olyan legyen ami felkelti az érdeklődést.Én megpróbáltam elkezdeni és csak simán az agyról elkezdtem pár dolgot írni,de nincs ötletem, hogy milyen érdekességeket vagy úgy általánosságban az agyműködésről mit írjak.Ha valaki tud benne segíteni annak nagyon köszönöm.

2018. dec. 30. 20:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Mesélj egy kicsit Karinthy-ről: Utazás a koponyám körül. Agyműtéte volt. Szerintem idepasszoló érdekesség.
2018. dec. 30. 20:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Karinthy nagyon jó ötlet szerintem is :)

Én mindenképpen különböző agysérülésekről tartanék előadást, elvégre ezzel az agyterületek szerepét is megtanulhatja az ember érdekes esetek által.

Ami szerintem érdekes lehet:

- Lobotómia (Phineas P. Gage esete)

- Amnézia (leghíresebb H. M. esete)

- Afáziák (leginkább Broca- és Wernicke-afázia, illetve aktuális is a téma, mivel Kulka János is afáziás lett, bár azt nem tudom, hogy a mai nyolcadikosoknak mennyit mond Kulka János)

- Féltekei specializáció, jobb-bal agyfélteke, "hasított agyú" betegek

Ezek szerintem még nyolcadikos fejjel is érdekes témák lehetnek. A fentiek közül mindegyikről van fent magyarul is infó a neten.

Mindenképpen olyat válassz majd, amit te is értesz! :)

2018. dec. 30. 20:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm,hogy ilyen hamar válaszoltatok és nagyon jó ötleteket adtatok,neki is állok a ppt folytatásának. :)
2018. dec. 30. 20:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Érdemes azt is mgemlíteni, hogy mennyi ideig bírja az agy oxigén nélkül, és miért fontos mindenkinek tudni újraéleszteni.

Érdekes témaa az is, hogy mi lesz, ha valaki agy nélkül anencephal születik, vagy mi lesz ha csak a kisagy, vagy csak a corpus callosum hiányzik.

2018. dec. 31. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!