Mi értelme van angolórán a levélírásnak?
Figyelt kérdés
Az a feladat, hogy írnod kell egy LEVELET a barátodnak, amiben egy hotelről kell kikérdezned. Nem is tudom, hol kezdjem, mekkora bődületesen hülye feladat ez. 2018-at írunk, nincs olyan épeszű ember, aki a barátját kérdezi meg arról, hogy milyen egy hotelszoba, mert úgy is utána tud nézni neten, vagy felhívja, de nem ír neki levelet. Semmi értelme.2018. okt. 10. 10:43
1/6 anonim válasza:
Gyakorlatban miért hülyeség? Ha egy barátod volt egy hotelben, ahová te is tervezel menni, akkor szerintem egyértelmű, hogy megkérdezed milyen volt.
2/6 anonim válasza:
Ezt kérik a vizsgán. A vizsgafeladatok korszerűtlenek, de az iskolának arra kell felkészítenie. De nyelvtanulás, mérés szempontjából tök mindegy, hogy van-e értelme a feladatnak.
3/6 anonim válasza:
Alap tudást ad, hidd el jól jön majd ha dolgozol.
4/6 anonim válasza:
Az életed során elég sokszor jól jöhet ha olyan helyre kerülsz a munkád során, tekintve, hogy egy formális E-mail is levélnek számít csak a mai modern kor technikájában. És azért mondjuk ha egy igazgatóval levelezel nem mindegy, hogy megtudod-e csinálni vagy csak összecsapod. Egyébként az meg butaság, hogy nem kérdezzük meg manapság a barátainkat, mert pont, hogy inkább őket hallgatom meg nem az névtelen meg kamuneves "értékeléseket". És előbb írok neki facen vagy mailen minthogy negyed órát telefonálgassak vele.
5/6 anonim válasza:
A nyelvtanulás része, hogy ki tudd magad fejezni szóban és írásban egyaránt.
6/6 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem hülyeség. Csomóan vannak, akik még felnőttként egy munkahelyen sem tudnak megírni egy normális, érthető emailt/levelet. Néha én is kapok olyanokat, hogy csak nézek... pl. rossz a tagolása, tele van helyesírási hibákkal, logikátlan, követhetetlen, igénytelenül van megszerkesztve, nem megfelelő a stílusa stb., szörnyű. Lehetséges, hogy nem fogsz pont ilyen levelet írni senkinek sem, mert tényleg vannak fura témák, de az mindenképpen hasznos, hogy megtanulod, hogy hogyan fejezd ki magad különböző szándékoknak, stílusnak megfelelően. Lehet, hogy maga a feladat furcsa vagy idejét múlt (bár amúgy ma már érettségin és nyelvvizsgán is csomószor kérnek kommentet, blog bejegyzést, emailt), de mindenképpen hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!