Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Igaz-e, hogy a Kft lényegében...

Igaz-e, hogy a Kft lényegében beltag nélküli betéti társaság és részvény nélküli részvénytársaság?

Figyelt kérdés

2018. szept. 22. 14:34
 1/4 anonim ***** válasza:
A bt nem a beltagtól bt... tehát nem.
2018. szept. 22. 14:41
 2/4 Székely Péter 3 ***** válasza:

A különbség a tagi felelősségen van. A Kft. tagjai a Kft. tartozásáért saját vagyonukkal nem felelnek, csak akkor, ha a bíróság rájuk bizonyítja, hogy visszaéltek a korlátolt felelősségükkel. (De ez nagyon ritkán fordul elő).

A betéti társaság beltagja a betéti társaság tartozásaiért teljes vagyonával felel, a kültag nem (pontosabban bizonyos esetekben a kültag is, de ezt hagyjuk, mert ez nagyon speciális).

A részvényes nem felel a részvénytársaság tartozásaiért. Gondolt meg, ha van egy részvényed, és a részvénytársaság tartozást halmoz fel, nem viszik el a házadat.

Ha viszont betéti társaság beltag vagy, akkor sajnos előfordulhat, hogy a betéti társaság tartozását a Te magánvagyonodra is rátáblázzák.

Szóval a kérdés - elnézést kérek - de elég bután van feltéve, majdnem olyan, hogy az oroszlán macska-e. Nem lehet egy szóval megválaszolni. Attól függ, merről vizsgáljuk a kérdést.

2018. szept. 22. 15:37
 3/4 Székely Péter 3 ***** válasza:
Bocs, a buta szóval - nehogy megsértődj - nem rád gondoltam, gondolom, ez a kérdés valamelyik iskolában merült fel. Nem is bután, hanem rossz megközelítéssel van megfogalmazva. Mégegyszer hangsúlyozom, a döntő a felelősség kérdése.
2018. szept. 22. 15:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Nekem se volt nagyon világos a kérdés..most kezdtem az egyetemet, eddig ilyenekről nem tanultam, így magamtól nem tudtam rájönni a válaszra.
2018. szept. 23. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!