Beszél valaki eléggé németül, hogy lefordítson egy szöveget?
Nos a házim egy fordított életrajz (Umgeköhrter Lebeuslauf) megírása. A szöveget már kitaláltam, csupán lekéne fordítani. Egy kitűzés van, hogy a szöveg Perfektum múlt időben legyen. A szöveg:
Hetven évesen nyugdíba mentem. 60 évesen megszületett az unokám. 53 évesen kiadtam a könyvem. 52 évesen elkészítettem a könyvem végleges kiadványát. 48 évesen befejeztem a könyvem. 42 évesen vettem egy új autót. 36 évesen örökbefogadtam egy kutyát. 32 évesen megszületett a testvérem gyermeke. 29 évesen gyermekem született. 26 évesen stabil állást találtam. 25 évesen összeházasodtam és elvégeztem a főiskolát. 19 évesen sikeresen leérettségiztem. 15 évesen befejeztem az általános iskolát. 6 évesen elkezdtem iskolai karrieremet. 2001 március 28-án megszülettem.
Hetven évesen nyugdíjba mentem
Mit siebzig Jahren bin ich in Rente gegangen
Fiú unoka: r Enkel -
Lány unoka e Enkelin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!