Hogyan kell film review-írni?
Angol tz-be kell írni, de nem beszéltük át mit és hogyan.. Ezek a szempontok vannak:
- Basic facts (name of film, actors, genre)
-what the story is about
-what you though of one or two aspects (chacarters, special effect , music, dialogie)
- your overall opinion of the film
Ennyi.. Mivel én nem vagyok egy nagy filmes így valami egyszerut irjatok le legyetek szívesek.. Harry Potter (ezt ismerem a legjobban) , Alkonyat, Titanic
Hát én nem vagyok angolos, de azért megpróbálok segíteni, de még nem csináltam ilyet.
Harry Potter szerintem lehet, és először akkor írd le, hogy Harry Potter és a nemtudommicsodák, mert tudom ennek több filmje is van pl. Harry Potter és a Bölcsek Köve, nem ismerem ezeket a filmeket. >.<
És akkor sorold fel a színészeket és kit alakítanak, és a műfaját, azt hiszem fantasy, adventure jó, ha azt írod, de nem tudom. Aztán új bekezdésbe a synopsis-t írd le vagy plot-ot vagy nem tudom magyarul ennek mi a neve, szóval olyan, mint a mozifilmek trailer irata, mint egy spoilermentes cselekmény. A lényeg szerintem a revieweknél, hogy ne spoilerezd el.
Aztán írj véleményt a karakterekről, az effektekről, CGI, soundtrack, párbeszédek, forgatókönyv, színészi munka...
Aztán az egész véleményedet, hogy pl. Szerintem ez egy korszerű, kiemelkedő műalkotás és ajánlom mindenkinek, aki szereti az xy műfajt és az xy jellegű karaktereket .... ilyesmi. ..
#7 Nem mondtam, hogy kopipésztelje, csak informálódni, hogy milyen egy szinopszis, milyen szakkifejezéseket használnak a film leírásakor.
Akár még át is fogalmazhatja az ott olvasott szöveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!