Srácok teljesen pánikban vagyok, valaki segítsen pls! Holnapra kell ez a beadandó de egyszerűen képtelen vagyok megcsinálni. Egyébként a témakör szállodai gazdálkodás. Valaki aki egész véletlenül ért hozzá tudna segíteni?
A. feladatrész
A Vadvirág Étteremben a bevétel étel- és italértékesítésből tevődik össze. Az italokból származó bruttó bevétel 45 602 E Ft volt, a helyben fogyasztott ételekből származó bevétel pedig a bruttó bevétel 42%-a. Az ételekre alkalmazott haszonkulcs 110%, az italok árrés-szintje 57%, az üzlet költségszintje pedig 27%. Számítsa ki az üzlet nettó bevételét, árrését, költségét, adózatlan és adózott eredményét, valamint az adózatlan eredményszintet! Számítását ezer forintban, egészre kerekítve végezze!
B. feladatrész
Munkája során Önnek figyelemmel kell kísérnie az üzleti költségek alakulását, a létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos mutatók alakulását is.
Egy panzió dolgozóinak átlagos létszáma 19 fő volt az elmúlt évben.
Átlagbérük 198 E Ft/fő volt havonta. Erre az évre a létszámot csökkenteni kell 2 fővel az alacsonyabb várható kereslet miatt, az átlagbérben viszont 5%-os növekedést terveznek.
Számítsa ki:
- a bázis időszakban a kifizetett bérek évi összegét (béralap járulékok nélkül),
- a tervezett év létszámát,
- a tervezett év átlagbérét,
- a tervezett időszakban a kifizetett bérek évi összegét (béralap járulékok nélkül),
- hány százalékos változást terveztek a kifizetett bérek évi összegében!
A kapott eredményt szövegesen is értékelje!
Az E Ft-ban megadott béradataokat és a létszámadatokat egész számra, a százalékos mutatót egy tizedesjegyre kerekítse!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!