Nyelvtan házinak ezt a szöveget kaptuk hogy Írjuk ki belőle a nyelvtani hasonulásokat. Valaki eltudni nekem magyarázni? Állítólag 14 db van benne.
Semmelweis a bécsi kórbonctani klinika iskolában dolgozott a múlt század negyvenes éveinek végén és alkalma volt megállapítani, hogy melyek a gyermekágyi láz jellegzetes elváltozásai. Egy alkalommal egy kórboncnok barátja a szerencsétlenül járt a kezét megsértette boncolás közben és emiatt elpusztult, amikor Semmelweis Elolvasta az erről szóló bonctani jegyzőkönyvet arra a következtetésre jutott, hogy a gyermekágyi láz és barátja a szeptikus betegsége lényegében ugyanaz. Évekkel később így írt erről: egész lényemben megrendülve felhevült indulataim szokatlan intenzitásától töprengtem az eseten, midőn szellemem előtt hirtelen kibontakozott a gondolat és egyszerre világossá vált hogy a gyermekágyi láz anatómiája azonos produktumokból áll mint Kolletschka professzor betegsége, és pedig érgyulladásból gyennyvérűségből áttétekből stb. Így következtettem tovább Kolletschka tanár gennyvérűsége hullaméreg beoltásának következtében alakult ki , így a gyermekágyi láz is ugyanazon forrásból keletkezhetett Azt kellett tehát még eldöntenie honnan és miként került a hullaanyag A szülőnőkbe kell e hullaméreg átvivő forrása a tanulók és a gyógykezelő orvosok kezein volt fellelhető.
Tudom hogy van benne helyesírási hiba mert csak gyorsan begépeltem.
Tudnátok segíteni, hogy mi az a 14? És talán a fajtát is leírni? Pl. Zöngésség szerinti részleges hasonulás, Képzés helye szerinti részleges hasonulás, Összeolvadás, Rövidülés, Kiesés, Írásban jelölt teljes hasonulás, Írásban jelöletlen teljes hasonulás.
Sajnos azt sem tanítják, mit jelent az "eltudni" szó, vagy pl. az értő olvasás, vagy a központozás.
A "gyorsan gépeltem" nem mentség, mert akkor a válasz is olyan gyors lesz, hogy nem érted majd meg.
Amilyen az adjonisten...
Jelen esetben pedig létezik egy "Házi Feladat" kategória, és az oldal külön kéri, hogy keresd meg a megfelelő kategóriát, és oda írj.
Olyan kedves vagy! Csak tudod visszanéztem és nem hibáztam el semmit.
De köszönöm a semmit!
"nem hibáztam el semmit."
Ez az írásod is hibás.
Amúgy csak 5 hibád volt az előzőben, 3 mondatban. Nem rossz arány...
Az utolsó soraidban 8 hiba volt, bár igaz, hogy majdnem mind nagybetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!