Nem találok a KSH-n semmilyen kimutatást pálinkafőzdékkel kapcsolatban. Hogy érdemes erre rákeresni hogy találjak is valamit?
Nem a KSH a hibás, hogy te nem tudod, hogy hol kell keresni a dolgokat.
Alapból rugaszkodj el a KSH-tól..
1. Google-el keresnék pár vállalkozást.
2. E-cegjegyzek (alapadatok innen megvannak)
3. e-beszamolo ha mákod van, akkor a kiegészítő melléklet alapján megtudod mondani, hogy mennyit gyartott pontosan.
Ez a komoly verzió, ha szakdogába kell.
Ha csak középiskolába, akkor google.. és jöhet az összes ismertebb oldal cikkje.
Pl. 1 perc google +hvg-el megtaláltam, hogy 2015—ben 2millió liter készült el.
Ha meg nagyon aktuális akarsz lenni az is 2016-os adat lehet még(8millió liter) de teljesen felesleges középiskolába.. Mert az alapján is tudsz általánosítani.
Szakdogába kell.
Igen a hvg-s cikkeket én is megtaláltam. Konkrétan 5 megyei nagyobb pálinkafőzdét szeretnék bemutatni, vagyis kínomban már azt sem tudom mit lenne jó bele írni.
Köszönöm a segítségedet!!! Hasznos volt! Ment a zöld!
Amennyiben szakdogáról van szó.. akkor sajnos annyit tudok mondani, hogy egy picit több időt kellett volna rászánni, bár még így sem veszett dolog.
Amennyiben a megyédben lévő 5 legnagyobb pálinkafőzdét szeretnéd bemutatni, azt kapásból lecsökkenteném 2-re.
Megkeresném google-el a megyédben lévő pálinkafőzdéket(biztosan mindegyiknek van weblapja, azon adószám, és már mehet is az e-cegjegyzek.
Emellett pár specifikus kérdést tartalmazó emaillel bepróbálkoznák a két adott cégnél. Lehet segítenek.
ecegjegyzekes adatokat illetően ha fent van a beszámoló.. na akkor nyert ügyed van.
Ha megy a számvitel, akkor nincs annyi lap, ami elég lenne.. olyan sokmindent tudsz írni róluk(tényleges, érdekes adatot)
Egy éve írom pont a szakdogát. Ehhez kapcsolódó rendezvényeken is voltam kint nyáron, rengeteget könyvtárban, kérdőíveztem, szóval nagyon sok időt szántam rá. Még egy hónap van a leadásig, ezt a kis részt hagytam utoljára. A hétvégéig be akarom fejezni teljesen.
Huhh köszönöm szépen a tippjeidet!:) Holnap majd folytatom mert ma este 7 körül elegem lett. Megfogadom a tanácsaidat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!