Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » [ASSEMBLY] Informatika egyetem...

[ASSEMBLY] Informatika egyetem, elsőéves feladat - mi a hiba?

Figyelt kérdés

A feladat:

Be kell olvasni 7 számot (a-tól g-ig, előjeles egész számok), majd a következő műveletsor elvégzése utáni eredményt kell kiírni:

((a - d - c + b) mod (e + g)) - ((a - e + f) div (b + c)) + ((2 * (d + f)) div d + g)

Példa: E(15,11,-3,13,-1,6,46) = 62

Eddigi megoldásom (A.asm):

[link]

Nos, ez a megoldás nem működik - beolvasás után dob egy crash-t, de nem tudok rájönni, miért... BTW csak idén kezdtem el Assembly-t tanulni, ezelőtt még életemben nem programoztam benne, csak C++ - ban...

A futtatáshoz szükséges teljes anyag (az egyetem weboldaláról):

[link]

Előre is köszönöm a válaszokat! :-)

#assembly #nlink #ubbcluj
2017. okt. 18. 23:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Assembly? Első évesen? Nóóóórmális? A legtöbb egyetemen egyáltalán nem is oktatnak ilyet, mert ez nem BSc szint. Vagy most MSc képzésen vagy? Komolyan érdekelne.
2017. okt. 19. 00:13
 2/3 A kérdező kommentje:
Nos, ez úgy első év, hogy idén nyáron érettségiztem és felvételiztem - tehát ez alapképzés... A különbség valószínűleg azért van, mivel egy erdélyi egyetemről van szó (Babeş-Bólyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Matematika-Informatika kar, Magyar nyelvű informatika alapképzés, első év)... A tantárgy hivatalos neve Architectura Sistemelor de Calcul (Számítógépek Arhitektúrája). Azt megemlíteném, hogy Románia szintjén az egyik legjobb egyetem, magyar és román diákok között is...
2017. okt. 19. 07:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja úgy más, értem. Ha már alapképzésen ilyen haladó dolgokat oktatnak és elvégzed az egyetemet, akkor az nagyon sokat fog érni a későbbiekben! Szóval ilyen szempontból jó az Assembly, de egy kicsit szívatásnak is érzem. :) Itt Mo. _tudtommal_ csak 2 helyen oktatnak Assembly-t BSc képzés keretében, de ott sem kötelező tárgyként. :) Sry, hogy beleoffoltam és nem tudtam segíteni.
2017. okt. 19. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!