Irodalom házi, valaki segít?
Tudnátok mondani 19. Századi drámaírókat?
És Egy kérdés : miért volt fontos a 19 század elején a magyar nyelvű színjátszás ?
Létszi valaki segítene? :)
Köszi a segítséget :( miért van GyK-n ilyen téma, ha nem lehet segíteni? Egyből jön a helyesírás :( szerintem a telefonon való helyesírási hibák miatt nem kell egyből nekem jönni. Sokan tesznek fel kérdéseket mert nem értik a leckét, nincs aki segítsen. Miért nem lehet elfogadni hogy jól jön a segítség? Miért kell válaszolni ha nem a kérdésre válaszolsz? Neked az jó hogy másnak rosszul esik?
Köszönöm a választ, igyekszem helyesen írni. Jó hétvégét kívánok, ha van kedved segíthetnél is .
A 19. századot ha behatároljuk akkor rájöhetünk kik "éltek S haltak" xDdd na az e lényeg, hogy az 1800as évekről beszélünk. Annak is az első feléről.
Az akkori Magyarország területén a színjátszás magyar nyelven sőt igazán egyik nyelven sem volt jelen. (Latin nyelven zajló iskola drámák, olasz-német nyelven főúri udvarokban játszottam illetve német vándorszínészek voltak)
Aztán jött az új korszak!
A kérdéseket itt el lehetne intézni egy mondattal, de szerintem ki kellene fejtenem, hogy megértsd...
A magyar nyelven való színjátszás kialakulása folyt a 19. században.
De ha kinyitod az irodalom könyved mindent részletesen megtudhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!