Hol találok egy Csáth Géza- Anyagyilkosság elemzést?
Nem találok egyet sem interneten, nekem pedig nagyon kevés
jegyzetem van róla. Küldene nekem valaki?
Emeld meg a kis popidat akkor, és menj el a könyvtárba. Tudod, ahol aza sok könyv van, meg csenden kell lenni.
2010. máj. 28. 11:57
2/14 A kérdező kommentje:
Már voltam a helyi könyvtárban, de nekem több könyvem van, mint ami ott található, nem születik mindenki nagyvárosba. Másrészt pedig max. a novellát találnám meg, nem pedig az elemzését. Olyan segítőkész ember válaszát várom, aki tudna nekem segíteni ebben.
nem értem, ez csak egy novella. miért nem olvasod el és írod meg magad? azért adják fel, hogy fejlődj, nem azért, mert jól esik nekik ha góglézol
2010. máj. 28. 12:01
4/14 A kérdező kommentje:
ez nem házi feladat, hanem érettségi tétel, csak gondoltam ide írom a kérdést, mert ide passzol. már megírtam, de mivel ÉRETTSÉGI, ezért nem hagyatkozhatok csak a saját irományomra. Hihetetlen, hogy mennyire nem vagyok segítőkészek. Nem lustaságból kérek segítséget, nem könnyíteni akarom a dolgom,hanem részletesen, jól megírni, megtanulni, hogy ha ezt húzom, akkor sikerem legyen.
Egyre inkább unszimpatikus ez a gyakorikérdések társaság.
Nem értem,hogy az emberek válasz gyanánt miért mindig az okítás eszközéhez nyúlnak, ahelyett, hogy válaszolnának, vagy segítenének.
5/14 anonim válasza:
Igaza van a többi hozzászólónak. Ez a fejlődésedet szolgálja, ne koppints!
Tudod, milyen felüdülés a mérnöki pályán dolgozva olyan emberekkel beszélni, akik nem szakbarbárok, hanem van valamennyi irodalmi tapasztalatuk? ;)
N 32
Elolvasod. Miről szól a mű? Milyen eszközökkel éri el a hatást az író? Miért írhatta? Milyen korban írta, abban milyen következményekkel járt egy ilyen tett? Manapság mennyi az erőszak a világban? Szépen átgondolod, és jókislány/kisfiú módjára megírod.
Menni fog
2010. máj. 28. 12:10
6/14 anonim válasza:
Érettségi tétel akkor meg google.
[link]
még mindig N32
2010. máj. 28. 12:11
7/14 A kérdező kommentje:
megest sírva fakadok.
könyörgöm értsétek már meg a valódi problémát.
Ha ez egy házi feladat lenne, akkor nem írnám ki a kérdést.
8/14 A kérdező kommentje:
N32! Köszönöm, guglizni én is tudok, mint már a kérdésben is írtam nem találtam interneten sehol. Ez egy életrajz, nekem pedig az anyagyilkosság és az ópium elemzése kellene.
9/14 anonim válasza:
Sajnos ez nem egy segítőkész társaság. Én is Csáth-elemzést keresek, sikertelenül.
2010. jún. 15. 17:31
10/14 anonim válasza:
nem értem hogy akik itt okoskodnak azok egyáltalán minek irnak ? valoszinü azért teszi fel vki a kérdést mert normális választ szeretne kapni és nem ilyen kioktatást. és igenis vannak olyan müvek amikhez kell ennyi segitség megérteni, nem mindenki született müelemzönek. nyilván nem szorol szora azt akarjuk leirni ami abban szerepel, hanem annak segitségével értelmezni az alkotást és ezáltal könnyebben leirni a mi elemzésünket. és tökmindegy hogy csak egy novella vagy 4 sor vagy 700 oldal, mert nem az hossztol függ hogy mennyire nehéz egy mü. aki azt hiszi olyan könnyü az olvassa el az anyagyilkosságot és jokedvüen irjon meg rola magátol 3-4 oldalt. segitség nélkül. na mindegy, a válaszadok valoszinüleg mindent saját kutföböl irtak meg középiskolában meg az egyemetem és biztos csak mi vagyunk ilyen buták hogy képtelenek vagyunk kisujjbol kirázni egy ilyen kaliberü müvet.
2011. okt. 20. 17:08
Kapcsolódó kérdések: