Walesi bárdokból valaki írna egy pársoros tartalmat?
kb. perc elolvasni a verset, és kb. perc 'egy pár soros tartalmat' írni. Mi nehéz ebbe?
Ha enyit nem tudsz megtenni, nagyon sajnállak.
Jobban tennéd, ha elolvasnád, mert tényleg csak pár szakasz az egész, és úgy jobban meg is érted. Na, de: Edward király Walesbe látogat, ahol egy várban fogadják - már nem tudom annak pontosan a nevét, régen olvastam én is -, és miközben lakomázik bárdokat kéret (zenészeket), hogy énekükkel dicsőítsék őt. Három bárd jön be egymás után, de mind a három rosszat énekel a királyról, mert egy kőszívű ember. Mind a három ember meghal, és Edward király kihirdeti, hogy az összes bárdot öljék meg Walesben, aki tiltakozik dicsőíteni őt. A befejező részben, éneket hall, és elcsodálkozik, vajon ki énekel, hisz' ő megölette az összes bárdot. Erre kiderül, hogy az emberek siratják a bárdokat.
Remélem, jót írtam. :) Két vagy három éve tanultam ezt a suliban, már kicsit elhomályosodott az emlékezetemben.
köszi utolsó nagyon sokat segítettél :)
elolvastam,sőt az egész verset tudni kell,csak sajnos tele vagyok szóbelivel holnapra :(
még egyszer köszi (L)
a végén nem siratják a bárdokat, hanem Edward megőrül.
Senki nem hallja a hangokat csak ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!