Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Walesi bárdokból valaki írna...

Walesi bárdokból valaki írna egy pársoros tartalmat?

Figyelt kérdés
2010. máj. 25. 16:57
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

kb. perc elolvasni a verset, és kb. perc 'egy pár soros tartalmat' írni. Mi nehéz ebbe?

Ha enyit nem tudsz megtenni, nagyon sajnállak.

2010. máj. 25. 17:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Húha. Idén ballagtam, de mikor én suliba jártam még csak a kötelezőket rövidítették, ha ma már a verseket is, akkor ott valami gáz van.
2010. máj. 25. 18:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Jobban tennéd, ha elolvasnád, mert tényleg csak pár szakasz az egész, és úgy jobban meg is érted. Na, de: Edward király Walesbe látogat, ahol egy várban fogadják - már nem tudom annak pontosan a nevét, régen olvastam én is -, és miközben lakomázik bárdokat kéret (zenészeket), hogy énekükkel dicsőítsék őt. Három bárd jön be egymás után, de mind a három rosszat énekel a királyról, mert egy kőszívű ember. Mind a három ember meghal, és Edward király kihirdeti, hogy az összes bárdot öljék meg Walesben, aki tiltakozik dicsőíteni őt. A befejező részben, éneket hall, és elcsodálkozik, vajon ki énekel, hisz' ő megölette az összes bárdot. Erre kiderül, hogy az emberek siratják a bárdokat.

Remélem, jót írtam. :) Két vagy három éve tanultam ezt a suliban, már kicsit elhomályosodott az emlékezetemben.

2010. máj. 25. 18:58
 4/5 A kérdező kommentje:

köszi utolsó nagyon sokat segítettél :)

elolvastam,sőt az egész verset tudni kell,csak sajnos tele vagyok szóbelivel holnapra :(

még egyszer köszi (L)

2010. máj. 25. 19:05
 5/5 anonim ***** válasza:

a végén nem siratják a bárdokat, hanem Edward megőrül.

Senki nem hallja a hangokat csak ő.

2010. máj. 25. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!