Budapest megjelenése irodalmi művekben?
Figyelt kérdés
Ez egy tétel irodalomból. Sehol sem találok választ az interneten. Mely irodalmi művek szólnak Budapestről? Melyek említik?2017. jún. 21. 14:48
1/10 anonim válasza:
Amelyik Pesten játszódik például. Nagyon egyszerű és kézenfekvő mondjuk a Pál utcai fiúk.
2/10 A kérdező kommentje:
De szerintem olyan kéne, amely magáról Budapestről szól.
2017. jún. 21. 15:03
4/10 anonim válasza:
Nekem is a Pál utcai fiúk jutott először az eszembe. :)
De amúgy rengeteg könyv van, ami Budapesten, vagy részben Budapesten játszódik, még ha csak pár jelenet erejéig is esetleg.
Édes Anna
Egri csillagok
Téli berek
Tüskevár
5/10 anonim válasza:
Ha a tétel címe az, ami a kérdésed, akkor nem Pestről szóló művek kellenek, hanem amikben benne van Pest. Gondolom, a középiskolai tananyagból kérdeznek, és egyet nem tudnék mondani, ami konkrétan Pestről szólna.
6/10 A kérdező kommentje:
Rendben. Ezeket megnézegetem, amiket írtatok. Megy a zöld mindenkinek.
2017. jún. 21. 17:39
7/10 anonim válasza:
8/10 Ignis Subdialis válasza:
Szerb Antalnak van egy humorosnak szánt könyvecskéje a fővárosról: [link] Budapesti kalauz marslakók számára
9/10 A kérdező kommentje:
Pont ezt húztam. Sikerült.
2017. jún. 23. 00:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!