9. es Kémia! Holnapra, négy számolásos feladatot meg kell csinálnom (le osztályozzák), vagy különben megbuktatnak! Nagyon nem értem. Légyszíves segíts! Megoldanád nekem?
anyum se érti, pedig ő ötös volt kémiából. ne végeredményt írj, hanem vezesd is le légyszí, ha van időd
52. Mekkora annak a 40 tömeg%-os nátrium-hidroxid oldatnak a sűrűsége, amely dm3-enként 14,3 mol nátrium-hidroxidot tartalmaz?
64. A mészégetés során 4,9 m3 standardállaputú CO2-gáz keletkezett. Mennyi hő szükséges a mészkő "égetéséhez"? Hány kilogramm antracittal (98% széntartalma) lehet ezt biztosítani? (Feltételezve, hogy csak a szén égésekor felszabaduló hő hasznosul.)
68. Mennyi a 2SO2(g) + O2(g) <=> 2SO3(g) folyamat egyensúlyi állandója adott hőmérsékleten, ha egy 5 dm3-es tartályba 10 mol kén-dioxidot és 5 mol oxigént vezetve, az egyensúlyban a kén trioxid koncentrációjú 0,5 mol/dm3!
73. Hány gramm 20tömeg%-os sósav semlegesít 100cm3 14pH-jú nátrium-hidroxid-oldatot?
jézusom! ém vagyok az osztályban az egyik legjobb kémiából, de nem tudnám megcsinálni... mi sose csináltunk ilyen nehéz feladatokat.
szerintem kérdd meg vmelyik okos osztálytársadat csoki ellenében hogy segítsen neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!