Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit ír ki a multiméter SOS?

Mit ír ki a multiméter SOS?

Figyelt kérdés
A multiméterrel ugye áramerősséget és feszültséget is lehet mérni, azonban nem értem, hogy kell azokat leolvasni (pedig holnap emelt fizika szóbeli érettségi). Tegyük fel az áramkörben 0,08 Amper folyik. Akkor mit ír ki a 200mre vagy a 20mre állítva a műszer? És ha 6 volt a feszültség akkor 20 voltra kell állítanom és pontosan kiírja? esetleg ha 0,6 volt, akkor a 2000mnél mit ír a műszer?

2017. jún. 9. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez készülék függő

Valahol általában le lehet olvasni hogy milyen mértékegységben írja ki az értékeket.

Az én multiméteremen az állítótárcsa körüli peremen van feltüntetve az aktuális mértékegység.

H egy fényképet be tudsz nyomni akkor konkrétabbat is lehet mondani.

Pont így:

[link]

A méréshatárt pedig mindig a lehető legkisebb értékre kell állítani ami még 20-30%-kal nagyobb a mérendő feszültségnél. Ha nem ismered a mérendő feszültséget akkor a legnagyobbat kell először beállítani és a mért értéket figyelembe véve változtatni a méréshatárt ha szükséges.

2017. jún. 9. 11:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

1 folyt.

A méréshatárral csak a mérés pontosságát fogod javítani. A kiírt értéket általában nem kell átszámolni. (hacsak a használati utasítás másként nem rendelkezik)

2017. jún. 9. 11:28
 3/6 A kérdező kommentje:

[link]

Egy ilyen keszulekkel kell mernem, es itt az ertek megvaltozik sajnos amennyiben eltekerem a muszert.

2017. jún. 9. 20:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon értem a kérdést. A méréshatár mértékegységében kell leolvasnod a mutatott értékeket, ahol, ha van tizedes pont, akkor azzal együtt értelmezve.

2000 mV-nál nem lesz tizedespont, ott tehát a 0,6 V az egy 600-as mutatott érték lesz, amihez hozzá kell olvasnod a mV mértékegységet.

0,08 A mérésekor 200m-es méréshatárban 80,0-t fog mutatni, 20 mA-esben meg... mivel a mért négyszer annyi, mint amit beállítottál, túlcsordulást.

Két számjegyes méréshatárnál két tizedessel indul, 3 számjegyesnél egy tizedessel, négy számjegyesnél tizedes nélkül.

2017. jún. 9. 21:36
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem erted a kerdest, de megadtad a valaszt. Ilyen egyszeru dolgot nem ertettem. Koszi mindkettotoknek.
2017. jún. 9. 21:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Tényleg nem mutattak meg egy ilyet az iskolában? Én anno csak közép szinten fizikáztam, kb. 25 kísérletre/mérésre vittek minket, köztük volt elektronikai jellegű is.
2017. jún. 9. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!