Magyarból lesz érettségim és versszakokról kell fogalmazást irnunk, de nekem ez nem nagyon megy, valaki nem segitene valami vázlattal esetleg?
Kérdések:
"Legkülönb ember aaki bátor s csak egy különb van aki: bátrabb"(Ady)
"Csüggedtem volna lankadt képzelettel, de folyton- gyors kerékként forgatott vágyat és célt bennem a Szeretet, mely mozgat napot és csillagot" (Dante)
"Emberi törvény kibirni mindent s menni mindig tovább, még akkor is ha nem élnek már benned remények és csodák"(Hemingway)
"Aki fel akar törni az égbe annak hinnie kell a saját csillagában"(Jókai)
A felvilágosodás irodalma és Csokonai
Arany balladái
Szia !
Az írásbeli érettségik már lementek, Te most a szóbelire készülsz, mert az még hátra van ?
A versidézetet, illetve a prózai idézeteket kell értelmezni, arról kellene fogalmazást írnod ?
Találsz a Google keresőben kidolgozott érettségi tételeket:
Arany János nagykőrösi balladái például megvan, az biztos:
itt a leghíresebbek, Ágnes asszony, Szondi két apródja, Walesi bárdok
Idén a felvilágosodás és Csokonai nem tétel, úgy tudom, de korában lehet, hogy volt, keresd ezt is úgy:
kidolgozott érettségi tételek, felvilágosodás, Csokonai költészete
"Nálunk" idén Jókai sem tétel
Hemingway, Dante sem, de lehet róluk találni anyagot, keresd !
Csak az érdekesség kedvéért Agatha Christie regénye, a Tíz kicsi néger / filmen:indián/ tétel !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!