Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi vagy ki a földvízkészleténe...

Mi vagy ki a földvízkészletének eredete?

Figyelt kérdés
A könyvbe nincsen benne :'( és a google-ba minden mást kidob csak ezt nem xD
2010. máj. 18. 00:19
 1/9 anonim ***** válasza:
hidrogén néniék gruppenbe nyomták oxigén bácsival és jó nagy divatot teremtettek ezzel és így eggyre több víz lett :))))) a google nem fogja kiadni, ez szupertitkos dolog!! tudod a szexualitás mindenkinek a magánügye...
2010. máj. 18. 00:28
 2/9 A kérdező kommentje:

,de ez vizsga anyagunk :( ez a tétel: A föld víz készletének eredete.

,de ez nincs is benne a tank könyvben és még nem is vettük :S én ezt nem értem :( mi a válasz?

2010. máj. 18. 08:38
 3/9 A kérdező kommentje:
és létszives neígy mondjátok,hogy: a hidrogén nénihez átment az oxigén bácsi. xD ez non hülyeség könyörgöm 6.os vagyok meg értem xD
2010. máj. 18. 08:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem még nem tudjuk teljes bizonyossággal, úgy értem, teljes érsézleteiben még nem állt össze a kép.

Angolul:

[link]

Magyarul:

[link]

Tágabb témakör:

Más égitestek vízkészletéről:

[link]

[link]

2010. máj. 18. 08:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Az előbb linkelt magyar cikk itt is megvan, kissé más megfogalmazásban:

[link]

2010. máj. 18. 08:46
 6/9 A kérdező kommentje:
ohh nagyon szépen köszönöm :)mostmár fogom tudni :D köszönöm még egyszer mind azoknak akik normális válaszokat adtak :D köszönöm :D
2010. máj. 18. 08:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Sajnos, nem értek a témához. A Föld múltja eléggé ,,eseményekben sűrű'' volt. Valószínűleg eleve volt az anyagában valamennyi víz, ennek egy részét el is veszíthette (maga a Föld is majdnem elpusztult akkor, amikor a Hold kialakult egy hatalmas ütközés során):

[link]

[link]

Ugyanakkor, A Föld kaphatott is új vízmenneyiségeket az űrből (üstökösök, aszteroidák saját vize).

A történet eléggé eseménydús és bonyolult, nem tudjuk még, pontosan mekkora emnnyiségekről van szó.

2010. máj. 18. 09:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, és sok sikert kívánok Neked.
2010. máj. 18. 09:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Csak szemléltetésképp, milyen ,,rovott'' múltja is van a Földünknek, milyen dogokat kelet túlélnie:

A Hold eredete

http://www.youtube.com/watch?v=m8P5ujNwEwM

3:40-től kezdődik a szemléltetés (előtte inkább angol nyelvű magyarázatok vannak)

2010. máj. 18. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!