Milyen kemiai reakcio kiserleteket lehet csinalni a kenyerrel es annak osszetevoivel? SOS!
Figyelt kérdés
Koszi2017. máj. 30. 11:08
1/3 anonim válasza:
a kenyér az gyakorlatilag igen nagy része keményítő, lugol oldattal kimutatható
egyébként van fehérje tartalma is amit gondolom biuret próbával ki lehet mutatni
ha van benne olyan fehérje, aminek van gyűrűs része, akkor arra jó a xantoprotein próba
2/3 A kérdező kommentje:
Koszi :)) esetleg vki tud meg?
2017. máj. 30. 12:21
3/3 anonim válasza:
Só-tartalmat is lehetne belőle mérni. A kenyeret desztvízben extrakciónak vetnénk alá, és a kioldott só mennyiséget argentometriás csapadékos titrálással meg lehet határozni. Csak nem tudom mennyire kell bonyolult dolgokra gondolni. Ez már kissé "szakirányúbb" elgondolás, no meg felszerelést és vegyszert igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!