Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kérlek valaki segítsen, írja...

Kérlek valaki segítsen, írja le nekem ezekre a választ?

Figyelt kérdés

Nincs sok időm, és az órán sem voltam ott, osztálytársaim nem hajlandóak segíteni... de nem akarok sokat magyarázkodni. Akinek van ideje, leírná? Előre is ezer hála... :/

[link]

2017. máj. 28. 18:46
 1/4 chtt ***** válasza:
100%

Ne viccolj mán, meddig tart begépelni a gugliba? 10 név - 10 perc a megoldással is, ha annyid sincs...

[link] - első mondat (vége:), de egyébként is, a tartalom előtti, általában rövid részben benne vagyon, ami neked köll

[link] - 3-4. sor

[link] - 3. sor

[link]

[link] - ő nevezte először cárnak magát, de hivatalosan csak fia, IV. Iván koronáztatta is cárrá magát

[link] (róla külön leckének is kell lennie a könyvben, mert nem akárki volt, szóval...)

[link]

[link] (ő sem akárki, csoda, hogy nem hallottál róla)

[link]

Habsburg Rudolfból volt pár, válogasd ki, melyik köll Néked - [link]

2017. máj. 28. 20:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Valószínűleg nem elég a tanárnak annyi, hogy ilyen olyan nemzetiségű. "Miről híres". De azért köszönöm, hogy időd pazaroltad nekem. :)
2017. máj. 29. 00:12
 3/4 chtt ***** válasza:
100%

szívesen -- töritanárként nagyjából tudom, mi kell egy töritanárnak (azt most hagyjuk, hogy a tankönyvben is illene benne lennie, ami az tanerőnek köll)

Hódító Vilmos nem véletlenül hódító - ELSŐ normann király Angliában (s ha rászántál egynél több percet, talán találkoztál holmi Hastings névvel, aki nem csupán Poirot segítőjének a neve)

"Valószínűleg nem elég a tanárnak annyi, hogy ilyen olyan nemzetiségű."

IV. Fülöp - "Már kortárs ellenfelei és tisztelői is Vaskirálynak vagy Márványkirálynak nevezték. Számos jelentős tett fűződik a nevéhez, így az első francia rendi gyűlés összehívása, a pápaság Avignonba telepítése és a templomos lovagrend feloszlatása is." -- hm, jó hosszú nemzetisége vagyon

IV. Károly - "Nevéhez fűződik a Német Aranybulla kiadása és Prága intenzív fejlesztése, melynek nyomai mindmáig láthatóak a városon..." - nemzetiségnek ez sem rövid... arról nem is beszélve, ha rászántad magad, hogy végigolvasd az oldalt (tudom, az legalább két perccel több, mintha csak simán kiírod az eddig idézetteket, s neked nincs időd), elképzelhető, hogy találtál még mást is, ami szerinted egy tanárnak fontos lehet

Ulászló - "Az első Jagelló a magyar trónon", s ez nem a nemzetisége, mivel lengyel vala az áldott ember

III. Iván - "Uralkodása alatt sokat tett Oroszország egységesítéséért, és jelentősen megnövelte az ország területét. Az ő nevéhez fűződik továbbá a Kreml kibővítése is." (nemcsak sokat tett, ő egyesítette uralma alatt a különböző fejedelemségeket)

Cirillhez és Metódhoz ugyan mi több kéne, mint a cirill ábécé? Ha van időd, írd meg, mit akart még velük kapcsolatban a tanárod, mert engem is érdekel

- az Oszmán Birodalom alapítója és első uralkodója -- szerinted még miről lehet híres valaki? szabadidejében réklit horgolt, vagy mi? (már bocs, de hadd örüljek annak, hogy nem az én tanítványom vagy, ha egy Wiki szócikkből - mert tankönyved nyilván nincs - sem tudod kivenni, hogy ki miért híres)

2017. máj. 29. 12:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, bár már mindegy. :)
2017. máj. 29. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!