Valaki segítene az Egri csillagokban?
Kire ismersz a regény szereplői közül?
- Szelíd kis, szőrös képű ember volt. Inkább elbeszélés volt az éneke, mint dalolás.
- Vállas, erős, vén. Különös tompa hangja volt, a mássalhangzókat csak sejteni lehetett beszédében.Egerben halt meg.
- Telt arcú, barna férfi volt, hosszú, tömött fekete bajusszal. Kézcsók helyett csak meghajolt, s büszkén nézett a szultánra. Ez a büszkesége idősebb korában is megmaradt.
- Amikor megismertük, hosszú, csontos legény volt, szeme hegyesen néző, szürke szem. Vasakaratú, szava se kellett, csak intése. A regény végén lemondott tisztségéről.
- Kezdetben német, majd János-párti, vitatkozni, harcolni, nagyon szeretett. Súlyos sebesülése miatt sántított. Gergely csapatával érkezett Egerbe, ott is halt meg.
- Somogy megyei pusztáról származó vastag derekú asszonyság, aki hősiesen harcolt Egerben. Évát és Gergelyt már gyerekkorukban is ismerte.
- Szelimként találkoztunk vele utoljára. A szájától a füléig egy vörös barázdaszeű sebherly húzódott.
- Bikafejű, gőgös ifjúként ismertük meg, akiről kiderül, hogy jó fiú, csak egy kicsit tüskés. Ő a ,,kis kapitány".
A segítségeket előre is köszönöm.
Segítek, ha megígéred, hogy elolvasod - figyelmesen - a könyvet... jó-jó tudom. Nem fogod elolvasni. De mindegy. A te bajod... :)
"- Szelíd kis, szőrös képű ember volt. Inkább elbeszélés volt az éneke, mint dalolás."
Tinódi "Lantos" Sebestyén
"- Vállas, erős, vén. Különös tompa hangja volt, a mássalhangzókat csak sejteni lehetett beszédében.Egerben halt meg."
Bálint pap
"-Telt arcú, barna férfi volt, hosszú, tömött fekete bajusszal. Kézcsók helyett csak meghajolt, s büszkén nézett a szultánra. Ez a büszkesége idősebb korában is megmaradt."
Török Bálint nagyúr
"- Amikor megismertük, hosszú, csontos legény volt, szeme hegyesen néző, szürke szem. Vasakaratú, szava se kellett, csak intése. A regény végén lemondott tisztségéről."
Dobó István
"- Kezdetben német, majd János-párti, vitatkozni, harcolni, nagyon szeretett. Súlyos sebesülése miatt sántított. Gergely csapatával érkezett Egerbe, ott is halt meg."
Na ezt nem tudom... :)
"- Somogy megyei pusztáról származó vastag derekú asszonyság, aki hősiesen harcolt Egerben. Évát és Gergelyt már gyerekkorukban is ismerte."
Kocsis Gáspárné, Margit
"- Szelimként találkoztunk vele utoljára. A szájától a füléig egy vörös barázdaszeű sebherly húzódott."
Móré László
"- Bikafejű, gőgös ifjúként ismertük meg, akiről kiderül, hogy jó fiú, csak egy kicsit tüskés. Ő a ,,kis kapitány".
A segítségeket előre is köszönöm."
Mekcsey István
Szándékosan - egy kivétellel - nem írtam a szereplők neve mögé a regénybeli "státuszukat". :) Olvasgass, keresd meg őket! Mármint a könyvben! :D
dellfil
Köszönöm szépen!:)
Megígérem, már megtettem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!