Olvastad a Szent Péter esernyőjét? Fontos!
A feladatok az olvasónapó elkészítéséhez:
1. Véleményed szerint miért ezt a címet kapta a regény?
2. Ki volt Szent Péter?
3. Milyen csodatételekre volt képes az ernyő?
4. Kit neveznek a regényben fehér zsidónak? Mi volt a szerepe a történetben?
5. Melyik történelmi korszakban játszódik a regény? Kiknek és hogyan kémkedett Gregorics Pál?
6. Mi lett a sorsa Gregorics Pál vagyonának?
7. Pletykák és illemszabályok is többször felbukkannak a műben. Írj mindkettőre 2-2 példát!
8. Pár mondatban foglald össze Wibra Gyuri és Bélyi Veronika kapcsolatának alakulását.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Te olvastad a Szent Péter esernyőjét...?
Szívesen.
Olvastam a könyvet, filmen is láttam.
Ha csak tankönyvben leírtakat olvastad a műről, már akkor is meg tudod válaszolni a kérdéseket.
Már régen olvastam, és akkor is csak félig, de nagyjából ezek:
1. Azért mert szent oéter esernyőjéről szól a könyv (nem is értem ezt a kérdést O_o)
2. Apostol
3. Feltámasztotta a hallotakat
4. Folgalmam nincs
5. XIX. Század, azt nemtudom kiknek kémkedett, de a szabadságharcanban, és úgy, hogy a titkos üzeneteket az esernyő nyelébe rejtette.
6. Azthiszem véletlen elégették, de nem biztos (idáig már nem jutottam a könyben)
A 7., 8.-at nem tudom. Egyébként a wikipédián fenn van az összes fejezetnek a rövid összefoglalasa, azt kb. 10 perc elolvasni, hátha abban benne vannak a válaszok ;)
"Ki volt Szent Péter?"
Legalább ezt a kérdést ne tetted volna fel.
A műveltség nem szégyen. Többet érnél, ha olvasnál.
Minden kérdést leírtam amit meg kellett válaszolni, nem csak azokat amiket nem tudok (ezért vannak benne olyanok amikre könnyű a válasz). És egyébként, én is utánéztem/utana fogok nézni a dolgoknak csak gondoltam, ha valaki tud rá válaszolni, akkor biztosabb a dolog. És nem vagyok műveletlen, csak ezt a regényt nem tudtam elolvasni.:)
Aki pedig rendesen válaszolt, annak köszönöm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!