Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szerintetek milyen káros...

Szerintetek milyen káros hatásai vannak a médiának? Pl. : Joshi Bharat, Mónika, Győzike, reklámok, sorozatok.

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 15:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Az emberek butítása,pénzköltés..(mivel áram...)
2010. máj. 14. 15:55
 2/10 anonim ***** válasza:

haszontalan időtöltés.

+ a gyerekek azt hihetik h ez a normális viselkedés.

2010. máj. 14. 16:00
 3/10 anonim ***** válasza:
emberi értékek elvesztése a család helyett a pénz szeretete és istenítése, kulturális züllés, szókincs csökkenése.
2010. máj. 14. 16:00
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Csak azt lehet butítani, aki erre vevő. Aki nem, az ilyesmit nem is néz. Az pedig miért érdekelne, ha a prolik ebben akarnak szórakozást lelni? Nem az én rétegem. Nekik az lenne rossz, amit én csinálok, nekem az, amit ők. Ettől még nem fogom követelni, hogy tiltsák be azt, amire nekik van igényük. Szép is lenne a világ, ha mindenkinek csak Operában lehetne szórakozni.
2010. máj. 14. 16:02
 5/10 anonim ***** válasza:
16:02 Igazad van, de a gyerekere azért lehet káros hatással, függetlenül attól, hogy "proli"-e vagy sem. Hiszen ők még mindenre fogékonyak.
2010. máj. 14. 16:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, de egy felelős szülő azért odafigyel arra, hogy mit néz a gyerek. Akit helyesen nevelnek, az önként fogja azt mondani az ilyesmire, hogy "Nem!"
2010. máj. 14. 16:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A fogyasztás növelése érdekében a média észrevétlenül manipulál, ami átalakítja a társadalmi struktúrát és a piaci viszonyokat. Több fölösleges terméket keresünk, amire nincs tényleges igényünk; ez 1) labilis gazdasági helyzetet eredményez, 2) egységes értékrendet hoz létre a társadalmon belül, az ettől való eltérést devianciának tekintik, az eltérő mintákat követő egyedeket kiközösítik, 3) direkt és indirekt módon gyorsítja a környezetszennyezést. Szerintem kb. ennyi.
2010. máj. 14. 16:28
 8/10 anonim ***** válasza:

lehet, hogy szabadon lehet választani a tvnézést, de attól ugyanúgy káros hatással van arra a rétegre, aki-tegyük fel-lustaságból vagy megszokásból néz tvt. Szerintem az a baj, hogy egyre nagyobb skálát vonultat fel a negatív dolgokból. Régebben például nem volt ennyi féle műsor a tévében. voltak a filmek meg a híradók. A filmek közül is a legerőszakosabbnak a krimi számított. Most meg ott vannak a katasztrófafilmek, a horrorfilmek, a valóságshowk, a bulvárműsorok... és egyre bővül a (szerintem) haszontalan műsorok sora.

Szóval míg régen, ha bekapcsolta valaki a tvt, 95% volt az esélye, hogy normális műsort fog ki, most meg szinte lehetetlen, ha nem rögtön a national geographicra kapcsol.

2010. máj. 14. 19:23
 9/10 anonim ***** válasza:

az adófizetők pénzét, ilyen műsorok szerkesztésére költik felelőtlen emberek, mi meg nézzük. természetesen főműsor időben van ez az egész, némelykor a korhatárt alacsonynak tartom, mert lehet 12-es, de kár, hogy a 14-es itt nincs.

igen, főleg gyerekek nézik, káros rájuk nézve persze, gondolja csak arra sípszó ők meg befejezik a mondatot, meg látják a nem normálisat...

de bárki, aki nézi ezeket egy idő után egyes emberekről csak ezt a rossz képet látja, lásd a kisebbséget, aki nem nagyon ismer egyet se már az is utálja mert nézi a joshit, a mónikát, a győzikét és ezt az undorító magaviseletet látja, naná, hogy van gyűlőlet.

természetesen kulturális műsor nem is igen adódik a kereskedelmi csatornákon...

kke

2010. máj. 15. 17:32
 10/10 anonim válasza:
Legfőképpen az agysejtek gyors mértékű elvesztése.
2017. nov. 16. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!