Ápolástudomány beadandó, holnapra Valaki?
Az lenne a feladat ápolástudomány órára, hogy beadandót kell készíteni 1-2 oldalba (A/4-es)
Ez alapján: 5 éves kislány bárányhimlős,lázas,kiütéses,étvágytalan,nagyon szeret játszani,2 éves kistestvére van,családdal él a 92 éves dédi
És meg kell tervezni az önellátási igények kielégítését OREM szerint
Itt van pár link, ahol benne van Dorothea Orem
Ezek alapján kellene megcsinálni
Én nem tudok neki állni, mert nem értem, nem tudok ilyeneket összerakni
Légyszives valaki segítsen, holnapra kellene beadni
Ezt ma adták fel?
"Én nem tudok neki állni"
Miért?
"mert nem értem"
Mit nem értsz?
"nem tudok ilyeneket összerakni"
Akkor sanszos, hogy nem "kell" neked ezt a sulit elvégezni!
Bevezetés: írd le a kislány helyzetét, ki Orem és mi a nézete az önellátásról (ezt részletesen is leírhatod közben meg is tanulod valamennyire).
Írd le egyenként az önellátási igényeket (lásd az 1.link utolsó pontja), és mindegyikhez hogy mit tud tenni a kislány, a testvére, a dédi, a szülők. (pl. levegő-szellőztetés,séta; folyadék-gyógytea,kedvenc ital; ürítés-egyedül tudja használni a WC-t; tevékenység:játék testvérrel,mese dédivel...)
Írhatsz arról, egy 5 éves kislánynak milyen fejlődési igénye van. És a betegségeinek milyen igényei vannak.
Összefoglalás: van esély a gyógyulásra.
Remélem neki tudsz állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!