Milyen valós szám esetén lesz az alábbi egyenletek értelmezési tartománya üres halmaz?
Figyelt kérdés
Nem szeretném az összes feladatot mással megcsináltatni, de abszolút nem értem, hogy hogyan kellene ennek nekiállnom. Aki érti, magyarázza el légyszi.
2017. ápr. 8. 09:39
1/4 A kérdező kommentje:
Közben az alső 2 feladatra sikerült rájönnöm, úgyhogy csak az utolsó 3-hoz szeretnék segítséget.
2017. ápr. 8. 09:54
2/4 A kérdező kommentje:
A harmadik feladatnál azt is értem, hogy két tag összege, csak akkor lesz 0, ha mindkét tag nulla, de abban megakadok, hogy ez hogy jön ki.
2017. ápr. 8. 10:02
3/4 anonim válasza:
"két tag összege, csak akkor lesz 0, ha mindkét tag nulla"
Ez általánosságban nem igaz, te szerintem kevered a szorzással.
Viszont a megadott példában 2 abszolút értékes kifejezés van, szóval két nemnegatív szám összege csak akkor lehet 0, ha mindkét szám 0.
szóval:
2x+1=0
x-2y=0
Ez pedig már egy nagyon egyszerű kétismeretlenes lineáris egyenletrendszer.
4/4 anonim válasza:
mindkét szám = mindkét kifejezés értéke
Megoldva:
Az első egyenletből ifejezed x-et:
2x=-1
x= -1/2
behelyettesíted a másodikba:
-1/2-2y=0
2y = -1/2
y=-1/4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!