Promisi2002003 kérdése:
Generátortól hogyan jut el az áram a piritósig? (Fizikailag) Egy témazáró jegyet fog számítani ez a házi dolgozat. Le kell írnom legalább egy fél A4-es oldalra.
Figyelt kérdés
2017. márc. 25. 12:02
2/6 EagleHUN válasza:
3 fázisú generátorról a feszültséget feltranszformálják 3 fázisú transzformátorral -> távvezetéken eljut a felhasználási terület közelébe a 3 fázis, és a 0 vezető -> ott letranszformálják több lépésben a hálózati feszültségre tehát itt is van 3 fázis és 0 vezető -> beviszik a házba az 1 vagy 3 fázist és a 0 vezetőt is -> áthalad a biztosítékokon az 1 vagy 3 fázis -> áthalad fi-relén az 1 vagy 3 fázis és a 0 vezető is -> 1 fázis és a 0 vezető elmegy a konnektorodig -> ha a kenyér pirítód be van dugva akkor a kenyérpirítóig is eljut -> ott a kapcsolóig jut a fázis -> ha be van kapcsolva a kapcsoló akkor a fűtőszál egyik végéig jut a másikon meg végig ott a 0-a -> ekkor a fűtőszál ellenállásán eldisszipálódik és hővé alakul a generátor teljesítménye (Feszültség szer Áram).
3/6 anonim válasza:
#1 linkét olvasva kissé bután néztem, míg rá nem jöttem, hogy az szerb...
A feszültségek nálunk kissé mások, tipikusan a generátortól a fogyasztóig
6 kV - 132 kV - 400 kV - 132 kV - kétfelé válik:
Budapest 10 kV - 0,4 kV
vidék 22 kV - 0,4 kV
A 132 helyett szokás 120-at is mondani, 22 helyett meg 20-at.
4/6 anonim válasza:
(azt üzenjük a tanárnak, hogy a pongyolaság a szakmájában nem fizetődik ki, a generátor az egy termelő villamos gép, a pirítós viszont nem egy fogyasztó villamos gép vagy készülék,szóval az áram megáll a pirítónál, és milyen jól teszi :D )
5/6 anonim válasza:
Promisiiii
Itt is itvagy??😂
Am énsem tudom😁
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2017. márc. 26. 12:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!