X=0 képletből milyen függvény lesz?
Figyelt kérdés
Szeretném felrajzolni de nem vagyok biztos benne. Köszi a segítséget előre is:)2017. márc. 16. 09:07
1/9 anonim válasza:
az x=0 ábrázolva konkrétan az y tengely
2/9 anonim válasza:
egészen pontosan az x tengely 0 pontját metsző, az x tengelyre merőleges egyenes
3/9 A kérdező kommentje:
Én trükösebbnek gondoltam, mint hogy az y tengely legyen az, köszönöm szépen a segítséget!
2017. márc. 16. 09:29
4/9 anonim válasza:
Itt az a trükk, hogy nincs trükk. :)
6/9 anonim válasza:
Ebből az következik, hogy nem lesz belőle függvény, mivel nem minden x-hez rendel pontosan 1 értéket, hanem 1 x-hez (az x=0-hoz) rendel végtelen sok értéket, tehát ez nem lesz függvény, sokkal inkább ponthalmaz.
7/9 anonim válasza:
De igen ez is függvény!
Az y tengellyel egybeeső egyenes egyenlete.
8/9 anonim válasza:
Nem, ez nem függvény, csak egy ponthalmaznak az egyenlete
9/9 Tom Benko válasza:
De, ez függvény. Csak kicsit fura, mert nem x, hanem y függvénye, így a (0,y) pontok halmaza. Ezekre igaz, hogy különböző nullákhoz különböző y-t rendel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!