Mátrixszal kapcsolatban tudnál segíteni?
Most vesszük a mátrixokat, az órai példákat meg tudom oldani, de szerintem túlkomplikáltam a dolgokat, így szükségem lenne rá, ha valaki tisztába rakná nekem konkrétan, mi is a helyzet ilyenkor.
Vannak példák, amiknél determinánst kell számolni, az egyiknél oda van írva, hogy 2. oszlop, esetleg 3. sor szerint történjen a kifejtés.
Másik feladatnál az elemi tulajdonságok felhasználásával. Ezt is megcsináltam.
Ha én elemi kifejtést akarok az első típusú példánál alkalmazni az helytelen? Neki áltam, de össze-vissza maradnak benne számok.
Konkrétan ilyenkor a feladat mindig kiköti, hogy melyik módszert/eljárást kell használni?
" Ha én elemi kifejtést akarok az első típusú példánál alkalmazni az helytelen? "
Nem. Minden mátrixra bármelyik determináns számolási módszer ugyanazt adja. Nincs olyan, hogy valamelyik mátrixot csak az egyik módszerrel lehet kiszámolni, vagy, valami mérnöki számítás az egyik módszerrel működik, a másikkal pedig nem.
Ha az a feladat, hogy az egyikkel csináld meg, akkor azért, hogy legalább 1x az életben csinálj ilyet is, sok károd nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!