Ez helyesen van írva: Melyik város lakója volt Tímár Mihály, Jókai Mór arany embere?
Az én megfejtésemmel mi volt a gond?
Az "arany embere" miért hibás?
(más kérdésem nincs. egyelőre. :-)
Annak névelő van az elején: Az arany ember
( [link] )
Ha névelő nélküli cím lenne, akkor tényleg naggyal lenne:
"Hány ének van Dante Isteni színjátékában?"
És ha olyan mondat lenne, amelybe névelővel kell írni a címet, akkor is naggyal lenne:
"Melyik évben kezdte el írni Jókai Mór Az arany embert?"
A megadott kérdésben viszont kicsivel van az arany.
----
megismétlem neked ezt,
még egyszer, hogy megjegyezd:
tán unjátok is ti már,
de rövid i a Timár. :-)
Ha a hosszú í miatt küldted a linket, akkor köszönöm, így most már végre tudom, hogy a Zsiráf nevű felhasználó is rosszul tudja... Szerintem inkább azt vegyük alapul, hogy a műben hogy van, fentebb már belinkeltem.
Vagy legalábbis én annak hiszek, de téged nem akarlak győzködni, mert kezdem igen hülyének érezni magam emiatt... :-( Írd, ahogy jólesik! :-)
Ez egy családnév, azokat általában nem aktualizáljuk.
A valóságban is van/volt sok Timár családnevű a kortársaink között is, pl. Timár György (író), Timár Sándor, Böske és népes családjuk (táncosok).
De rendben van, tegyük fel, hogy változott. Akkor ezt mutasd meg, kérlek (pl. idézettel egy mostani kiadásból, egy idézettel egy tankönyvből, stb.) – "Zsiráf" véleménye nem releváns a témában, elnézést kérek tőle. :-)
Melyik városban lakott-
Komárom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!