Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kitalált történeti tényállást...

Kitalált történeti tényállást hogyan írjak?

Figyelt kérdés
Házinak kaptuk, hogy egy kitalált történeti tényállást kell írnunk egy szabadon választott történethez. Nem arról van szó, hogy meg kell írni helyettem, pusztán segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan induljak el, egyáltalán mit jelent ez a fogalom? Miket kell mindenképp tartalmazzon egy ilyen? A határidő február 1, tehát van idő, de szeretném minél hamarabb letudni. Köszönöm előre is

2017. jan. 3. 15:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Kell egy alap sztori, mondjuk

"a szomszéd kislány becsönget hozzád, hogy nem láttad-e a cicáját. Elküldöd, majd a nap folyamán kimész hátra, hogy megnézd, nő-e a fű.Ekkor látod, hogy a burkolólap a hátsó udvarotokon tiszta vér, tépett szőr van minenütt, felborított virágcserepekből származó fekete föld miatt sáros a veranda. A kutyád orra sebes."

A tényállás azt jelenti: arra ad választ, hogy a valóságban mi történt, nem más, mint a konkrét bűncselekmény leírása. Hol találunk történeti tényállásokat?: vádiratban, bírói ítélet indokolásában, nyomozati jegyzőkönyvben. (*)

"Belédhasít, hogy a kutyád megette a szomszéd macskáját, de ezt senki sem látta. Egyből fordulsz a szobád felé, leülsz a gép elé és megnyitod az aznapi biztonsági-kamera felvételeket. Nem tudod, hogy mi történt előbb, de miután megnézted a felvételt, összerakod, hogy a kutyád először üldözte a cserepek között a macskát, majd amikor utolérte, elkezdte szétmarcangolni. Ekkor az még élt, majd miután megküzdött az életéért, a kutya kioltotta azt."

* [link]

remélem tudtam segíteni! :)

2017. jan. 26. 20:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Hűha.. Őszintén megmondom, nem vártam sokat a gyakori kérdésektől, de tulajdonképpen még többet is megtudtam, mint amire szükségem volt. Nagyon szépen köszönöm, igazán a segítségemre volt!
2017. jan. 27. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!