Geogebra programot hogyan lehet használni térfogatszámitásra? Bővebben lent
Például adott egy függvény amely egy intervallumon értelmezett. Hogyan lehet kiszámítani a görbe OX tengely körüli forgatásával keletkezett test térfogatát?
A parancssorba be tudom írni a függvényt. Integrált is tudok számolni de a térfogat képletet nem tudom beírni.
"de a térfogat képletet nem tudom beírni"
Konkrétabban nem tudnád megfogalmazni, hogy hová, mit akarsz beírni. Azt, gondolom nem várod el a GeoGebrától, hogy kiszámolja, de hogy miben lehet a segítségedre azt egy konkrét feladaton szívesen megmutatom.
Köszönöm. Szóval a megoldás lépési érdekelnek, pontosabban hogyan írjam be az adatokat a programba. Én a parancssorra gondoltam de lehet jobb ötlet is. Ilyen példákra gondoltam:
Számítsd ki a következő függvény által meghatározott forgástest térfogatát: f(x)=2*x-x*x, x hozzátartozik [0,2] intervallumhoz.
Szóval ilyen feladatok megoldására használható a program?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!