Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ezt hogy kell? FIZIKA DOLGOZAT!

Ezt hogy kell? FIZIKA DOLGOZAT!

Figyelt kérdés
1.A Balatonban úszó hajóra ható felhajtóerő 2 millió N(newton) a)Mekkora a hajó súlya?Indokolj b)Mekkora térfogatú vizet szorít ki a hajó?Víz sűrűsége: 1000 kg/M3(köbméter)
2010. máj. 2. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:
súlya G= 2 millió N, mert mindig ugyanannyi (arkiméldész törvénye)
2010. máj. 2. 12:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Arkhimédész törvénye szerint "minden vízbe mártott test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz súlya", tehát, ha a hajóra 2 millió N felhajtóerő hat, akkor a kiszorított víz súlya is 2 millió N. Ez kb. 200.000 kg tömegű vizet jelent, amely 200 m3. Ezzel a második kérdésre megvan a válasz.

Az első megoldását most hirtelen nem tudom, már két éve tanultam ezt.

2010. máj. 2. 12:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Kössz a válaszokat hasznosak csak a másik is kellene mert elég fontos lenne
2010. máj. 2. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ahhoz kell a hajó sűrűsége.
2010. máj. 2. 14:54
 5/5 anonim ***** válasza:

A hajó súlya 2millió N, mert a felhajtóerő egyenlő a súllyal, hiszen ha több lenne, kilökné a hajót a vízből, ha kevesebb lenne, akkor meg süllyedne a hajó.

A hajó 2 millió N súlyú vizet szorít ki. 1m3 víz 1000 kg, azaz 10000N súlyú, 2000000N : 10000N=200, azaz 200 m3 a kiszorított víz térfogata.

2010. máj. 2. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!