Átváltások, felső tagozat!?
1 négyzetméter = ...... négyzetcentiméter
6 négyzetdeciméter = ........ négyzetcentiméter = ........ négyzetmilliméter
1 hektár = ......... négyzetméter
9 hektár = ....... négyzetméter
15 hektár = ........ négyzetméter
4 hektár 45 négyzetméter = ........... négyzetméter
200 000 négyzetméter = ......... hektár
1 négyzetkilométer = .......... hektár = ........ négyzetméter
6 négyzetkilométer 20 hektár = .......... hektár = ......... négyzetméter.
Nem szőném-fonnám tovább, azért nem megy mert órán nem csináltunk ilyet csak leírtuk a szabályt, ÁM a bökkenő, hogy a suliban hagytam a könyvet és a füzetet, mert az egyik osztálytársam kölcsönkérte lemásolni a szabályt mert órán nem végzett és a könyve otthon volt, aztán nem lett kész mire mennem kellett a buszra hogy hazajöjjek, eztán ott van a szabály is. Facebookom nincs, telefonon nem tudom elérni az osztálytársaimat, mivel nem veszik fel / nem hallják hogy csörgetem őket.
De interneted van, Google ezeket így beírod, ki is írja az eredményt.
Egyébként nem bonyolult a dolog, gondolom a sima mértékegység átváltások mennek, területek esetén pedig a váltószám a simának a négyzete lesz. De hogy értsd:
1 méter = 100 centiméter
1 NÉGYZETméter = 100^2 NÉGYZETcentiméter
1 deciméter = 10 centiméter = 100 milliméter
1 NÉGYZETdeciméter = 10^2 NÉGYZETcentiméter = 100^2 NÉGYZETmilliméter
És így tovább...
Kis segítség még: 1 hektár = 10000 négyzetméter
Innentől próbáld megcsinálni, beírni ide, majd kijavítom/kijavítjuk, ha valami nem jó.
Hát én ebből semmit nem értek, matekból nagyon rossz vagyok, sima átváltások se mennek...
Megpróbálom megcsinálni, aztán ha jó, akkor jó, ha nem, nem érdekel csak elegem van már belőle.. nem is vettük rendesen konkrétan NEM TANÍTOTTA MEG a tanár.
De akkor ezt így elfogadod és kész? Ott az internet, minden megtalálható rajta, csak kicsit utána kell keresni. Ha tanár nem tanítja meg normálisan szerinted, attól még megtanulhatod önállóan is. Például:
Hajrá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!